Få 3 000 nya emojis till datorn
Emojis:

I Fördelszonen hittar du ett nytt, stort paket med över 3 000 känsloikoner till din dator. Ovan kan du se ett exempel på hur Microsofts nya känsloikoner ser ut. 

© Microsoft/PC-tidningen

Hämta 3 000 nya emojis till din dator

Det finns en emoji för varje tillfälle. I Fördelszonen kan du just nu hämta ett nytt paket med 3 000 emojis, som du kan använda precis var du vill.

6 januari 2023 av Niklas Ernst

Det påstås att en bild säger mer än tusen ord. Kanske är det just därför som emojis, de digitala känsloikonerna, har blivit en extremt populär del av vårt skriftspråk när vi skriver mejl, sms eller chattar med verktyg som Facebook Messenger.

Enligt The Unicode Consortium, som är organisationen som hanterar och håller reda på alla emojis, använder 92 procent av världens onlinebefolkning regelbundet emojis.

Emojis kan läggas till i en mening, till exempel för att mjuka upp den lite med en glad emoji, eller så kan de ersätta en mening helt och hållet.

Exempelvis kan en 👍-emoji fungera som bekräftelse på en överenskommelse, eller ett enkelt ❤️ fungera som en traditionell kärleksförklaring eller uttrycka omtanke.

LÄS ÄVEN: Smidigt kortkommando: Så gör du emojis och tecken i Windows

Emojis skapar många möjligheter

Förutom att lägga till ett lager av icke-verbal, grafisk kommunikation i våra samtal kan de även användas som dekoration eller utsmyckning. 

Det kan till exempel vara till en låt som du har skrivit för ett festligt tillfälle, eller så kan de sättas in i ett nyhetsbrev som du skickar ut i din förening. 

LÄS ÄVEN: Här är årets populäraste känsloikoner

Oavsett hur du väljer att använda emojis får du med det nya, stora emoji-paketet i Fördelszonen massor att välja mellan. Faktiskt fler än 3 000 stycken, som du kan använda precis hur du vill.

De här emojis kommer från Microsoft och är skapade för operativsystemet Windows 11. Det betyder dock inte att de inte kan användas i andra versioner av Windows. Det betyder bara att dessa känsloikoner har en annan grafisk stil än tidigare versioner.

De är mer 3D-liknande och har i många fall fina färgövergångar som skapar en extra snygg visuell effekt.

Använd dem i alla program

Dessa 3 000 emojis ligger i Fördelszonen samlade i ett paket, och de är i formen av PNG-filer. 

Det innebär att du bara behöver hämta dem till datorn. Sedan kan du infoga dem var du vill, oavsett om det är i Word, på Facebook, i ett mejl eller var det passar dig.

LÄS ÄVEN: 117 nya känsloikoner för Android och iPhone

När du har hämtat dem måste de packas upp på datorn, sedan kan du bläddra bland alla emojis direkt i Utforskaren.

Du hittar paketet med alla nya emojis i Fördelszonen

Kanske är du intresserad av...