Gratis Optimering av datorn - få en snabb dator

Det finns ett botemedel för en långsam dator, och det heter optimering. Ashampoo Winoptimizer är ett bra och dessutom gratis program för att optimera datorer.

Optimering av datorn: Ge din långsamma dator ny fart

Med programmet Ashampoo WinOptimizer kan du se till att din långsamma dator får vind i seglen igen. Programmet undersöker hela datorn vilket både kan göra datorn snabbare och göra det trevligare för dig att använda den.

4 oktober 2018 av Steffen Nielsen

Vi vet allihop hur vi vill att våra datorer ska arbeta - snabbt och problemfritt. Det kan kännas frustrerande att behöva vänta den där extra sekunden varje gång ett program ska starta, eller när ett webbläsarfönster eller en fil ska öppnas. På en lite äldre dator hör dock sådana väntetider till vardagen.

Den goda nyheten är att du inte behöver köpa en ny dator för att få en snabbare maskin. Det kan räcka med ett optimeringsprogram. 

Så kan du optimera din dator

Optimering av datorer har blivit en avancerad vetenskap där utvecklarna hela tiden hitta nya metoder för att förbättra datorernas prestanda. 

Det bästa gratisprogrammet för ändamålet är utan tvekan Ashampoo WinOptimizer, vilket erbjuder en rad verktyg för att finjustera datorn så att den blir snabb och effektiv igen.

Samtidigt erbjuder Ashampoo WinOptimizer många olika inställningar som gör det möjligt att skräddarsy datorn efter dina behov..

Optimering av pc Ashampoo WinOptimizer

Optimera din dator med Ashampoo WinOptimizer och få fart på den igen.

Så optimerar du din dator med WinOptimizer

När du har installerat Ashampoo WinOptimizer och utan kostnad registrerat programmet hos Ashampoo, öppnas fönstret här ovanför.

Klicka på Analysera Nu för att komma i gång. Du kan också gå direkt på olika optimeringsverktyg i menyn till vänster.

PC-tidningen har gjort en grundlig guide till installationen av Ashampoo WinOptimizer, där vi steg för steg visar hur du använder programmet. 

Du kan hämta guiden tillsammans med programmet i Fördelszonen på pctidningen.se. 

> Du behöver vara prenumerant för att kunna hämta program och guider i Fördelszonen. Få tillgång till hela Fördelszonen för bara 29 kronor här.

Är mobiltelefonen också trött och långsam? Här kan du läsa hur du får den att arbeta snabbare.

Kanske är du intresserad av...