Styr upp överflödiga filer
Styr upp överflödiga filer

Du kan enkelt städa och optimera datorn – och därmed göra den mycket snabbare – tack vare ett nytt program i Fördelszonen.

© Shutterstock

Städa bort överflödiga filer på datorn

Det vimlar av överflödiga filer som inte tjänar något syfte i Windows. I stället tar de bara upp plats på hårddisken. Du kan dock enkelt städa bort dem och göra datorn snabbare och mer effektiv.

31 augusti 2022 av Martin Lorentsen

En dator utan oreda är en hälsosam dator.

Det är du nog redan medveten om, men för vissa av oss händer det ändå att vi glömmer att städa i Windows.

Det räcker nämligen inte att radera stora och tunga filer som videoprojekt som vi inte längre behöver arbeta i, eller oanvända program som bara ligger och tar plats på datorns hårddisk.

Problemet är också att datorn långsamt fylls med helt överflödiga filer som installationsfiler från en uppdatering av operativsystemet, som Windows inte tar bort av sig själv.

Du kan dock enkelt radera dem med ett nytt program i Fördelszonen.

LÄS ÄVEN: Starta om Windows med en återställning

Nytt program tar bort filerna

Få saker är så irriterande som en långsam dator, och det är extra frustrerande när det inte är vårt fel att Windows plötsligt har blivit tungt att arbeta med.

De överflödiga filerna, till exempel de nämnda installationsfilerna eller cache-filer från nätet, hämtas ner i det fördolda i takt med att datorn används.

Därför kan det vara svårt att hitta filerna på hårddisken och komma åt dem, men det problemet löser det splitternya programmet Wise Care 365. Tack vare det programmet kan du nämligen med några få klick rensa bland de prestandahämmande filerna.

LÄS ÄVEN: Varning: Dina filer raderas inte när du återställer datorn

Hämta Wise Care 365 i Fördelszonen

Programmet Wise Care 365 tar bland annat bort alla överflödiga installationsfiler från Windows-uppdateringar som bara tar plats på datorns hårddisk och sinkar datorn.

Wise Care 365 kan dessutom användas för att optimera datorns uppstart och avstängning, och programmet kan enkelt ta bort restfiler som olika program lämnar efter sig. Det kan du läsa mer om i PC-tidningen nummer 15/2022.

Om du prenumererar på PC-tidningen kan du hämta Wise Care 365 utan kostnad i Fördelszonen.

> Klicka här för att hämta programmet Wise Care 365 i Fördelszonen.

Om du inte är prenumerant än kan du bli det genom att följa den här länken. Då får du direkt tillgång till Fördelszonens alla program.

Kanske är du intresserad av...