Lyssna på musik via Spotify
Spotify

Med Spotify i datorn eller mobilen kan du lyssna på musik gratis.

© Shutterstock

Lyssna på musik gratis med Spotify

På några få år har Spotify konkurrerat ut cd-skivan fullständigt, och det är lätt att förstå varför. Musiktjänsten innehåller miljontals låtar och du kan förmodligen hitta alla dina favoritlåtar där.

Allt om Spotify

Spotify är en av de stora svenska IT succéerna som har tagit världen med storm. Det är numera en av världens ledande musiktjänster på internet.

Tack vare Spotify finns nästan all världens musik tillgänglig ett par musklick bort. Även om inte precis alla låtar och artister finns på Spotify, är det nästan garanterat att du hittar dina favoritlåtar där.

I en dator går det utmärkt att lyssna på musiken via en webbläsare, men Spotify finns även som program för både Mac och pc. I en mobiltelefon behövs Spotifys app.

Har du ett konto på Spotify är det bara att logga in på det från vilken enhet som helst.

Spotify är gratis

Det kostar ingenting att använda Spotify, men du måste ha ett konto på tjänsten. Med Spotifys fria konto får du dock stå ut på reklam då och då mellan låtarna.

För att slippa reklamen kan du prenumerera på Spotify. Ett Premiumkonto för en person kostar 99 kronor i månaden. Det finns även ett familjekonto för upp till sex personer. Det kostar 169 kronor i månaden.

Med ett konto slipper du inte bara reklamen, det går även att spara musik lokalt i mobiltelefonen eller datorn – perfekt om du vill lyssna utan att vara uppkopplad mot internet.

Det är gratis att prova Spotify Premium in en månad. Läs mer på Spotify.

> Mer att läsa: Så mycket data slukar strömmande tjänster

Skapa spellistor på Spotify

När du lyssnar på en låt på Spotify som du gillar kan du markera den som en favorit. Då blir den enklare att hitta nästa gång.

Det går även att spara låtar i spellistor. Det finns tusentals färdiga spellistor på Spotify, eller så gör du en egen med musik till årets stora sommarfest.

Du som läser PC-tidningen kan hämta Spotify från Fördelszonen på vår hemsida samt läsa fler tips till Spotify i PC-tidningen 16/2020.

> Läs artikeln i Fördelszonen (kräver inloggning)

Kanske är du intresserad av...