Firefox hämtat i rekordstort antal

Den senaste versionen av webbläsaren Firefox har säkrat en plats i historien som det hittills största antalet uppmätta nedladdningar på 24 timmar.

3 juli 2008

Firefox 3 hämtades under 24 timmar av mer än åtta miljoner internetanvändare. Webbläsaren, som är största konkurrenten till Internet Explorer, laddades ner så mycket som 8 002 530 unika användare, och säkrar därmed en plats bland Guinness världsrekord.

Mozilla, som har tagit fram Firefox-webbläsaren, uppmanade världens internetanvändare att hämta programmet under de första 24 timmarna efter att det släppts, just för att hamna i rekordboken. Guinness kontrollerade att det bara var unika och fullständiga nedladdningar som räknades med i rekordförsöket.

När servrarna hos Mozilla gck som hetast, hanterade de mer än 9000 nedladdningar i minuten, och efter fem timmar hade siffran överstigit de 1,6 miljoner nedladdningar som Firefox 2.0 nådde up i på 24 timmar för knappt två år sedan. Det är två veckor sedan Firefox 3 släpptes, och sedan dess har programmet hämtats av fler än 28 miljoner personer.

Kanske är du intresserad av...