Här är programmet Photoshop Express
Photoshop Express:

Med bara några klick är du igång med Photoshop Express, där du kan redigera dina bilder utan att det kostar något. 

© Microsoft

Redigera bilder i Photoshop utan att betala

Det behöver varken vara dyrt eller avancerat att redigera bilder för att få fram det bästa av dem. Här visar vi hur du kommer igång.

6 januari 2022 av Niklas Ernst

När de flesta hör ordet bildredigering tänker de förmodligen även på Photoshop, och därefter på att det hur som helst är något de inte har råd med.

Photoshop är förvisso ett avancerat program som du vanligtvis måste betala en rejäl slant för att antingen köpa eller prenumerera på.

Men det går faktiskt att lägga vantarna på Photoshop till ett mycket lägre pris.

Faktiskt utan att det kostar en enda krona.

LÄS ÄVEN: De bästa gratisapparna för enkel bildbehandling i mobilen

Få de grundläggande Photoshop-funktionerna

Det finns nämligen olika versioner av Photoshop. 

De flesta känner till den vanliga versionen som rymmer en uppsjö av funktioner och som både är kraftfull och oerhört avancerad – och som det många gånger tar flera år att bli helt förtrogen med.

LÄS ÄVEN: Bildredigering med artificiell intelligens i Google Foto

Det finns också mindre avancerade versioner av Photoshop som innehåller mer grundläggande och enklare funktioner, som till exempel att rätta till sneda horisontlinjer, justera ljus och färger, samt ta bort mindre oönskade detaljer i bilden.

Du får alltså inte tillgång till alla möjligheterna från Photoshop, utan de mest grundläggande funktionerna. För de flesta är dessa dock tillräckliga för att exempelvis redigera semesterbilderna.

Det är enkelt att komma igång 

Photoshop Express är en version av Photoshop där du inte behöver betala för att använda programmet, men i gengäld får du inte heller alla funktioner från den dyra betalversionen.

LÄS ÄVEN: Smart verktyg: Ta bort bakgrunden på dina bilder

Programmet är intuitivt och enkelt att komma igång med, och du behöver inte lägga dagar, veckor eller månader på att utforska de olika verktygen. 

I det nya numret av PC-tidningen visar vi dig hur du kommer igång med Photoshop Express och redigerar dina foton och bilder på rekordtid.

Artikeln kan läsas i tidningen, men du kan läsa den redan nu i Fördelszonen. 

Kanske är du intresserad av...