Redigera bilder direkt i webbläsaren

Med ett nytt onlineverktyg får du tillgång till kraftfull och avancerad bildredigering. 

© Shutterstock

Redigera bilder direkt i webbläsaren

Är du för sparsam för att betala för Photoshop, men drömmer om alla möjligheter och verktyg? Då har den här webbplatsen lösningen för dig.

28 juli 2022 av Niklas Ernst

Photoshop är ett genialiskt verktyg för att redigera, justera och manipulera bilder. Den stora nackdelen är att programmet är dyrt.

LÄS ÄVEN: Rädda dina gamla bilder på rekordtid med genial app

Det problemet löser onlineverktyget Photopea. Det har flera fördelar, där det mest framträdande är priset. Det är nämligen helt gratis att använda och du behöver inte ens registrera dig som användare.

Dessutom fungerar det direkt i webbläsaren, så du behöver inte hämta och installera något program på datorn för att sätta igång.

Har samma funktioner som Photoshop

En annan enorm fördel med Photopea är de många och ganska avancerade funktionerna. Både användargränssnittet och funktionaliteten påminner nämligen väldigt mycket om betalprogrammet Photoshop.

LÄS ÄVEN: Smart verktyg: Ta bort bakgrunden på dina bilder

Du kan till exempel enkelt arbeta med lager, så att exempelvis din text kan ligga i ett lager, dina bilder i ett annat och övrig grafik i ett tredje lager.

Du kan också arbeta med avancerade filter som till exempel tillför oskärpa, skärpa, fokus, pixeleringar och liknande. På samma sätt kan du arbeta med masker i bilderna, så att du bara tillför effekter på vissa delar av bilden.

Redigera många bilder samtidigt

Det finns dock vissa begränsningar både med program som Photoshop och webbtjänster som Photopea. De är till exempel inte lämpliga för att redigera många bilder samtidigt.

Du kanske till exempel vill ändra storleken på alla bilder från semestern, så att de blir lättare att dela med familj och vänner. Eller så kanske du vill ändra namn på bilderna så att du får en bättre överblick över dem på datorn.

LÄS ÄVEN: De bästa apparna för bildbehandling i mobilen

För den typen av uppgifter är programmet Faststone Photo Resizer perfekt. Med det kan du nämligen välja flera foton samtidigt och göra samma redigering på allihop.

I det nya numret av PC-tidningen visar vi hur du använder programmet för att snabbt få ordning på dina bilder.

> Du kan redan nu läsa artikeln i Fördelszonen via den här länken.

Kanske är du intresserad av...