Så fungerar Magic Eraser i Google Foto
Magic Eraser:

Här kan du se hur verktyget fungerar och enkelt ta bort både cykel och barn från bilden. 

© Niklas Ernst

Magic Eraser: Nu kan alla prova Googles magiska fotoverktyg

Om du använder Google Foto har vi goda nyheter. Nu får du nämligen tillgång till nya och praktiska funktioner som kan göra dina bilder mycket bättre.

Google Foto är ett utmärkt verktyg för att spara, redigera, dela och ordna dina bilder online, så att du alltid har dem till hands och enkelt kan dela dem med familj och vänner.

LÄS ÄVEN: Google Foto tar bort suddiga bilder

Vad du kanske inte vet är att inte alla funktioner i Google Foto för mobil, surfplatta och dator är tillgängliga för alla.

Några av de mest intressanta verktygen är bara tillgängliga för personer som har en så kallad Pixel-mobil, vilket är de mobiler som Google själva tillverkar.

I alla fall har det varit så under lång tid. 

Så får du tillgång till Magic Eraser

Fram tills nyligen var det bara ägare av en Pixel-mobil som kunde använda funktionen Magic Eraser, alltså ”magiskt suddgummi”, som är en smart funktion som blixtsnabbt och enkelt gör det möjligt att ta bort oönskade detaljer från dina foton.

LÄS ÄVEN: Slut på plats i Gmail? Kolla vad som tar plats i ditt onlinelager

Nu har Google dock gjort funktionen tillgänglig för alla – i alla fall de som har abonnemang på Google One. Det är Googles onlineverktyg för lagring, där du kan köpa extra utrymme till ditt Google-konto.

Du kan till exempel köpa 100 GB extra till ditt Google-konto för 19 kronor i månaden. Den platsen kan du sedan använda för bilder i Google Foto och filer i Google Drive. Eller något helt annat.

Du kan läsa mer om Google One i vår artikel om verktyget här.

Så använder du Magic Eraser

För att använda Magic Eraser öppnar du en bild i Google Foto på mobilen och klickar på Redigera. Klicka sedan på Verktyg längst ned och välj Magiskt suddgummi. Sedan behöver du bara rita runt det som ska tas bort. 

LÄS ÄVEN: Skapa perfekta hemmavideor med Google Foto

Enligt Google håller en rad nya funktioner på att rullas ut till alla Google Foto-användare som även har ett Google One-abonnemang.

Förutom Magic Eraser-funktionen kan Google Foto-användare också se fram emot en HDR-funktion i sina videor. Du kan läsa mer om alla nya funktioner i Google Fotos egen blogg.

LÄS ÄVEN: Smart tips: Flytta snabbt bilder till Google Foto

De nya funktionerna blir tillgängliga löpande för både Android och iPhone.

Kanske är du intresserad av...