Nye funktioner i Google Maps
Google Maps

Google samlar recensioner, bilder och nyheter i Google Maps.

© Shutterstock

Nya funktioner i Google Maps

Google Maps får flera nya funktioner som förvandlar tjänsten till något av en konkurrent till sociala medier som Facebook och Twitter.

Google Maps är det mesta använda verktyget för att hitta rätt adress, både hemmakring och på resor. Men nu vill Google att vi ska använda tjänsten till mer än så, och dessutom vill de gärna att vi ska vara med och bygga ut den gratis.

Google Maps börjar så sakteliga att likna sociala medier allt mer. Det vill säga tjänster där var en bidrar gratis med nytt innehåll.

Social navigering

Google har lanserat en rad nya funktioner i tjänsten som gör att den påminner allt mer om tjänster som Twitter, Instagram och Facebook än ett verktyg för att hitta rätt.

Ett exempel är att det har blivit enklare att ta egna bilder till Google Maps.

> Mer att läsa: Mer detaljerade kartor i Google Maps

Upptäcktsfärd där du bor

Google har lagt till en funktion kallad Senaste nytt i området, som är ett nyhetsflöde i stil med Facebook och Instagram. 

För att hitta funktionen trycker du på Utforska längst ner i Google Maps.

Utforska i Google Maps
Utforska

Använd funktionen Utforska för att läsa recensioner av restauranger, lokala nyheter och vad dina vänner gör på fritiden.

© Google


Google skriver i ett blogginlägg att tanken med den nya funktionen är att göra det lättare att hitta recensioner, bilder och nyheter från de platser som du har besökt eller följer.

Med hjälp av Google Maps är det tänkt att det ska bli enklare att hålla sig uppdaterad om vad som händer i området där du bor. Om till exempel en lokal restaurang uppdaterar sin meny kan de skriva det här, så att alla i närheten får veta det.

Google vill också anpassa innehållet efter dig och dina intressen.

Äter du ofta pizza kommer du få rekommendationer om andra ställen med liknande meny.

> Mer att läsa: De dolda funktionerna i Google Maps

Ta egna bilder till Street View

Google Maps funktion för att ta sig ner på gatunivå världen över kallas för Street View.

Bilderna i Street View har tagits av speciella fordon som Google skickar ut över världen, men kan vem som helst bidra med egna bilder.

Google har uppdaterat appen Street View för Android, så att alla som vill kan ta bilder av gator och platser och lägga in dem i Google Maps.

Google Street View
Street View

Nu går det att ta egna bilder och lägga upp dem i Street View.

© Google

Bidrag till Google Street View

Med det nya verktyget Connected Photos i appen Street View går det att ta en serie bilder genom att spela in korta videoklipp med telefonen. Det behövs inte längre speciella 360-graderskameror.

Bilderna kan sedan läggas upp i Google Maps via appen Street View. Google kommer då att rotera och positionera dem rätt i Google Maps.

En fundering kan ju vara varför man ska hjälpa Google att tjäna ännu mer pengar genom att arbeta gratis åt företaget?

> Mer att läsa: Google Maps

Kanske är du intresserad av...