Kartorna i Google Maps blir mer detaljerade.
Google Maps

Kartorna i Google Maps kommer att bli så detaljerade att du kan se detaljer i landskapet som som tidigare var dolda. Här är glaciären Vatnajökull synlig på den nya kartan över Island till höger.

© Google

Kartorna i Google Maps blir mer detaljerade än någonsin tidigare

Googles karttjänst Maps får mer detaljerade kartor som gör det enklare att få ett mer exakt intryck av hur ett landskap ser ut eller över gatorna i en stad.

28 augusti 2020

Google Maps är ett fantastiskt verktyg, men tjänstens kartor över landskap kan i vissa fall vara ganska detaljfattiga.

Detta råder Google bot på med en uppdatering av av de globala kartor som kommer att lanseras under nästa vecka.

Google Maps har högupplösta satellitbilder av 98 procent av jordens yta. Tack vare en ny algoritm översätts nu dessa bilder till detaljer på kartorna i Google Maps.

Det betyder bland annat att det blir enklare att se skillnad på vad som exempelvis är strand, skog, öken och snötäckta berg.

Fler detaljer på stadskartorna i Google Maps
Google Maps

Google uppdaterar även detaljrikedomen på stadskartor, till att börja med för större städer - som London, San Francisco och New York - så du kan se var det finns trottoarer och övergångsställen.

© Google

Nu kan du se övergångsställen i Google Maps

I städerna kommer du att kunna se bredden och formen på en gata, och inte bara gatan som ett rakt streck.

Det blir även möjligt att se exakt var trottoarer och övergångsställen finns, vilket är en stor hjälp funktionshindrade.

De extremt detaljerade kartorna kommer till att börja med att omfatta London, San Francisco och New York, men planen är att fler städer ska läggas till i framtiden.

> Läs också: Här är de dolda funktionerna i Google Maps

Google Maps populärt för navigation

Landskapsuppdateringen täcker hela världskartan i Google Maps. Totalt handlar det om mer än 100 miljoner kvadratkilometer kartor som uppdateras.

Google Maps lanserades för 15 år sedan och kan nu för tiden användas för navigation på en smartmobil med gps och som karta på datorn..


Kanske är du intresserad av...