Tjänster som de unga gillar just nu

3 digitala tjänster som de unga gillar just nu

Vår praktikant Magnus som är 14 år visar vilka digitala trender som de ungar gillar just nu, och en av dem har fler än 140 miljoner användare.

11 juni 2019 av Magnus Cold Larsen

Vad är det som är hett just nu, och vilka appar och trender är det som de unga gillar? Det kommer du att veta efter att vi har berättat om tre av de senaste och mest använda apparna just nu. Dessutom kanske du upptäcker om apparna är något för dig.

1. Discord

Discord är en gratis kommunikationsplattform som brukar användas för samtal och gruppkommunikation, vanligtvis vid spelande men eftersom det är en fristående tjänst fungerar den med vad som helst.

På Discord går det att skapa grupper där man kan spela musik och chatta så att alla i gruppen hör och ser. Anledningar till att det är så populärt just för spelande är att det är enkelt att köra tjänsten i bakgrunden samtidigt som man spelar. 

Discord har 14 miljoner dagliga användare och får omkring 1,5 miljoner nya användare varje vecka. Målgruppen är från tio år och uppåt.

Discord kan hämtas från internet och finns till Windows-datorer, Mac, Android och iPhone.

> Du kan läsa mer om Discord samt hämta programmet här

2. Twitch.tv

Twitch är en app där det går att titta på livesändningar med folk som spelar, sitter och pratar eller gör saker ute på stan. 

Det finns tusentals användare som strömmar sändningar på Twitch, och det är enkelt att börja strömma själv så att andra kan följa dina Twitch-sändningar. 

Det går att skapa sin sändning precis som du vill ha den, sedan är det fritt fram att sända vad du vill till resten av världen. Några användare på Twitch har flera tusen tittare, medan andra bara har ett par stycken. 

Det är omkring 140 miljoner användare som tittar på Twitch varje månad. Målgruppen är 14 till 34 år, men det finns användare som är 80 år och äldre som också tittar på Twitch.

Du kan läsa mer om Twitch på deras hemsida. 

Det är gratis att titta på Twitch, och det kostar inte heller någonting att skapa sin egen kanal.

I videon här under kan du se hur Twitch fungerar.

3. Onefootball

Onefootball är en app för fotbollsintresserade som gärna vill ha full koll på sporten. 

Det är en väldigt enkel och praktisk app som kan visa information om matchresultat, vilka som har gjort mål, vem som är matchens spelare och väldigt mycket mer. 

Som ny användare blir du ombedd att välja ett favoritlag, sedan får du notiser varje gång det händer något nytt med det laget.

Onefootball har laddats hem fler än 30 miljoner gånger och finns i fler än 200 länder, vilket gör det till en av världens största fotbollsappar. Målgruppen är alla som älskar fotboll..

Det finns mer att läsa om Onefootball på deras hemsida.

> Du hämtar appen till iPhone via den här länken

Du hämtar appen till Android via den här länken

> Läs mycket mer om appar till smartmobiler och datorer här

Kanske är du intresserad av...