sikkerhedrobot

Gör din dator helt säker och undvik virus och sabotageprogram

Skydda din dator mot virus och sabotageprogram med ett välfungerande säkerhetssystem. Här får du massor av hjälp till att säkra din pc med både anti-virus, anti-sabotageprogram och massor av råd som kan hjälpa dig i kampen mot hackare och cyberkriminella.

25 december 2015

Etablera ett ordentligt försvar mot internets många hot och lär dig hur du undviker att din dator blir infekterad av virus, sabotageprogram och annat dåligt. Här hittar du de bästa råden och programmen från PC-tidningens säkerhetsexperter. De omfattar allt från hur du skyddar ditt digitala privatliv till hur du får ordning på åtkomsten till din dator. Utöver det stora utbudet av artiklar om säkerheten i din dator får du även möjlighet att lära dig om säkerhet på din mobil och surfplatta, där vi självklart täcker både iOS och Android.

Säker på webben

Även de kunnigaste experterna inom sina områden kan göra fel och misstag. Detta gäller även säkerhetsexperter. Trots att de till vardags arbetar med att göra internet säkrare har även de råkat illa ut.

Läs mer

Skydda datorn mot hackare

Om du råkar hamna på fel webbplats tar det inte många sekunder för ondsinta program att invadera en oskyddad dator. Här får du en brandvägg, ett effektivt skydd mot virus och skadliga program.

Läs mer

Slipp allt skräp

Om du inte är 100 procent alert är risken stor för att du oavsiktligt installerar en massa skräp i datorn när du hämtar nya program. Som tur är finns programmet Unchecky som hjälper dig att bara installera det du har tänkt dig.

Läs mer

Starta antivirusprogrammet utan Windows

Många virus är så raffinerade att de effektivt hindrar normal borttagning med ett antivirusprogram i Windows. Därför krävs det vassare verktyg. Här visar vi hur du startar upp datorn utan att gå in i Windows och hur du sedan tar bort alla virus.

Läs mer

Se upp med vad andra tar reda på om dig

Privatlivet ligger öppet för allmän beskådan i den digitala världen, men med enkla medel och program som CleanClache, Kleopatra och LockItTight är det lätt att stänga ute alla nyfikna blickar.

Läs mer

Bästa säkerheten i din dator

Vi har testat sex populära säkerhetspaket som innehåller antivirus, brandvägg, skräppostskydd, skydd mot spionprogram, skydd mot farliga webbsidor samt sätter stopp för stölder av personlig information.

Läs mer

Kanske är du intresserad av...