Fjärrsupport med Teamviewer

Det har aldrig varit lättare att hjälpa någon med datorn än med progarmmet TeamViewer.

© TeamViewer

3 tips till TeamViewer

Det går att ge och få fjärrsupport med TeamViewer. Här är tre tips om hur du kan använda programmet på bästa sätt.

11 december 2017 av Mathias Alsted Lund Flinck

Jag löser numera hela familjens datorproblem med programmet TeamViewer. Med hjälp av det går att ge fjärrsupport och styra en annan dator över internet oberoende av var den finns.

Därmed slipper jag de ångestfulla supportsamtalen från släkt och vänner, som så ofta slutar med att alla blir irriterande när ingenting fungerar som det ska. Jag kan nämligen ta kontroll över den andra datorn och köra den som om jag satt framför den.

Känner du igen dig kan du hämta programmet redan nu från Fördelszonen. Där finns det även en guide som hjälper dig att komma i gång.

För erfarna användare är det ingen hemlighet att det är bekvämt och praktiskt att sköta supporten hemifrån, men även den som är van att ge support kan hitta outforskade delar i programmet.

Därför har vi samlat våra tre bästa tips till TeamViewer:

Tips 1: Spela in supporten

Det är en pina att hjälpa någon med samma problem om och om igen.

En lösning kan vara att spela inte supportsessionerna så att stackaren med den krånglande datorn själv kan repetera vad ni gjorde första gången.

Aktivera funktionen via menyn Verktyg > Alternativ > Fjärrstyr och bocka för Spela in fjärrstyrda sessioner automatiskt .

> Just nu får du 1 nummer av PC-tidningen samt full åtkomst till Fördelszonen med 300 program, 400 videokurser och mycket annat digitalt innehåll till din pc för endast 29 kronor!

Tips 2: Logga in på svärmors dator

I vanliga fall behöver du få en lösenord av den person som du ska hjälpa, men det går även att skapa ett konto och logga in i mottagarens datorn via det.

Aktivera funktionen via menyn Anslutning > Ställ in oövervakad åtkomst…  och följ instruktionerna.

Tips 3: Överför filer

Det går att överföra filer mellan din dator och mottagarens.

När supportsessionen är i gång klickar du på menyfliken Filer och verktyg i överst i fönstret. Här går det bland annat att överföra filer mellan datorerna.

Hämta TeamViewer och få en guide till programmet från Fördelszonen.

I PC-tidningen nummer 1/2018 kan du läsa mer om varför TeamViewer är så genialt.

Om du tecknar en prenumeration nu, kan du hämta programmet med det samma samt läsa de senaste 10 numren av PC-tidningen direkt i din mobil eller pekdator med appen Wype.

Läs om andra program

Kanske är du intresserad av...