Du får tre gratisprogram till din pc. Alla finns att hämta i PC-tidningens nya Fördelszon.

Det roligaste med att få en ny dator är att installera program i den. Som prenumerant har du tillgång till mängder med program i nya och förbättrade Fördelszonen.

© Shutterstock

3 program du måste ha i datorn

De här tre programmen är en oumbärlig start när du har köpt en ny pc. Som prenumerant kan du hämta dem direkt från PC-tidningens nya Fördelszon.

Du har köpt en ny dator. Uppackad och klar är det dags att starta den. Det är nu det roliga börjar.

Det är dags att installera favoritprogram, alltså de program som du bara måste ha i en dator. Kommer du ihåg vilka de är nu igen? De kanske känns så självklara att du knappt lägger märke till dem.

Många av programmen finns i PC-tidningens Fördelszon, som precis har uppdaterats. Som prenumerant kommer du alltid åt programmen i Fördelszonen. De kostar ingenting extra och de är alla utvalda och testade av PC-tidningens redaktion. För närvarande finns det runt 300 program i Fördelszonen och antalet ökar för varje nytt nummer av tidningen.

Här är tre program som vi rekommenderar ska finnas i varje ny pc.

1: Bitdefender Antivirus Free

Det viktigaste av allt är att skydda dig och datorn. Bitdefender Antivirus Free är det bästa fria antivirusprogrammet som finns och det skyddar mot de flesta moderna hot. 

2: Libre Office

Ett komplett paket med alla kontorsprogram du behöver. Det innehåller ordbehandling, kalkyl, presentationer och mycket mer. Det kan dessutom läsa och skriva Microsoft Office-filer.

3: VLC

VLC är sedan länge den populäraste mediespelaren. Programmet är fritt och det kan spela upp såväl Blu-rayfilmer som enstaka videoklipp på hårddisken.

Ny pc: Vad ska du välja?

Det är inte lätt att välja rätt dator är man köper nytt. Urvalet är enormt och det finns fler typer av datorer än någonsin tidigare. 

Ett bra sätt att börja är att fundera på vad datorn ska användas till. Först därefter är det läge att titta på prestanda och prioritera funktioner.

Vi har gjort en liten guide med 5 goda råd som kan vara bra att fundera på när det är dags att köpa en ny dator. Råden hittar du här.

Kanske är du intresserad av...