Danfoss Eco termostat och app för iPhone.

Med Danfoss app går det att justera temperaturen hemma utan att röra termostaten. Det går även att ställa in tider när värmen ska höjas eller sänkas.

Styr värmen med mobilen

Nu finns det helt nya möjligheter att spara på uppvärmningskostnaderna hemma utan att behöva pilla med termostaterna. Danfoss Eco är en smart termostat som kan fjärrstyras med en app i mobilen.

8 november 2017 av Henning Dadkhah Rasmussen

Danfoss gör bland annat smarta termostater för vattenelement och med den nya termostaten Eco är det lättare än någonsin att styra värmen hemma med mobilen. Telefonen kommunicerar med termostaten via Bluetooth. 

> Läs mer Smarta hem – prylar för det intelligenta hemmet

Lätt att montera

Installationen är enklare än man kan tro, Det tar bara ett par minuter att ersätta den befintliga termostaten och det är så enkelt att man kan göra det själv. Appen hittar termostaten automatiskt och sedan är systemet i gång. 

I appen går det att ställa in dygnsrytmen, så att värmen automatiskt sänks när man inte är hemma eller under natten. 

Enligt tillverkaren går det att spara mellan 16 och 46 procent på värmekostnaderna – beroende på hur gamla originaltermostaterna är. 

Mer att läsa: Dra för gardinerna med mobilen

Fungerar med de flesta vattenelement

Danfoss Eco fungerar med de flesta typer av radiatorer som finns i svenska hem. Det följer med adaptrar till ventiltyperna RA, M30, RAVL och RAV och det fungerar även om huset värms med fjärrvärme.

Danfoss Eco kostar omkring 450 kronor för en termostat och den finns här

Danfoss Eco termostat

Eco drivs två AA-batterier som håller i tio år. Temperaturen kan justeras med reglaget på termostaten eller via appen i mobilen.

Vad är Smarta hem?

Smarta hem är en beteckning för många olika intelligenta produkter som tillför hemmet ny och smartare funktionalitet.

Ofta kan Smarta hem-enheter styras via en app i mobilen, även om det inte är ett krav.

Den nya Smarta hem-tekniken gör det möjligt att tillföra moderna och energieffektiva lösningar för ökad säkerhet, komfort och bekvämlighet. Det kan till exempel handla om värmestyrning med intelligenta termostater, tidsreglering av lampor eller smarta lås som kan fjärröppnas med mobilen.

Som en del av sakernas internet där allt är anslutet till internet, kan Smarta hem-enheter ofta kommunicera med varandra.

Kanske är du intresserad av...