Kolla hälsan med mobilen
Vivoo:

Med en gratis app och en speciell testremsa kan du undersöka din hälsa hemma. Det enda som krävs är ett urinprov för att du ska kunna mäta din hälsa utifrån elva parametrar. 

© Vivoo

CES 2022: Kolla hälsan med mobilen

Framtidens komplement till regelbundna hälsokontroller finns redan nu. Med ett billigt testkit kan du själv undersöka viktiga hälsoparametrar med hjälp av mobilen.

13 januari 2022 av Leif Jonasson CES 2022, Las Vegas

Inte ens i framtiden lär vi slippa besöka läkaren när något gör ont, eller för den obligatoriska årliga hälsokontrollen hos vården.

Ny teknik banar dock väg för att många rutinkontroller ska bli något vi själva kan ta hand om i hemmet.

På teknikmässan CES 2022 i Las Vegas presenterades massor av nya produkter som gör det möjligt att hålla koll på sin egen hälsa, även långt utöver vad diverse sportklockor och liknande fitnessspårare kan prestera idag.

> Läs även: Vad är en smartklocka?

Snabb hälsokontroll med Vivoo hemmatest 

En av de mest anmärkningsvärda nyheterna är Vivoo, en liten paketlösning bestående av en app till mobilen och en testremsa för ett urinprov.

Appen är gratis, men testremsorna behöver man köpa av Vivoo, antingen i ett abonnemang eller för ca 80 kronor styck vid engångsköp.

Vivoo kan mäta hälsan med elva olika parametrar och ger sedan tips på hur du  kan optimera din hälsa, till exempel genom kost och motion. 

Vivoo undersöker din hälsa direkt i mobilen.
Vivoo:

Vivoo-testsetet uppackat och klart att användas. Det består av en testremsa som ska läsas av med den medföljande appen efter ett urinprov.

© PC-tidningen

Så testar du dig med Vivoo

Efter att du har installerat appen, som tyvärr bara finns på engelska för tillfället, och fyllt i diverse uppgifter om exempelvis ålder, vikt, längd, fitnessnivå samt alkohol- och nikotinintag är du redo för själva testet.

Du kissar på en testremsa i ett par sekunder och låter den vila i två minuter.

Skanna sedan remsans färgade fält med Vivoo-appen på mobilen, så får du snart en rapport med en uppsjö av information om dina vitala funktioner.

> Läs även: Ny skrivare skriver direkt på huden

Testremsan efter urinprov, redo för avläsning med hjälp av en speciell skannerfunktion i Vivoo-appen.
Vivoo:

Testremsan efter urinprov, redo för avläsning med hjälp av en speciell skannerfunktion i Vivoo-appen. Appen analyserar sedan din hälsa utifrån färgerna på testremsan.

© PC-tidningen

Min lever mår bra!

Efter att själv ha utfört testet kan jag bland annat rapportera att mitt genomsnittliga fysiska välbefinnande totalt sett uppskattas vara 7,5 på en skala från 0 till 10. 

Till min stora glädje, såhär strax efter jul, kunde jag dessutom konstatera att min lever får toppbetyg medan njurarna får 8 av 10 i poäng.

Däremot borde jag absolut dricka mer vatten idag, för jag anses vara lite uttorkad och mitt pH-värde är inte heller helt på topp, vilket kan hänga ihop med uttorkningen. 

Dessutom finns det massor av annan information att hämta. 

Testresultat i Vivoo-appen.
Vivoo-app:

Så presenteras sammanfattningen av testresultaten i appen. Tryck på de enskilda punkterna för att få veta mer om den uppnådda poängen. Du kan se att jag bara får 5 av 10 för ”water” – alltså är jag lite uttorkad vid testtillfället.

© PC-tidningen


På Vivoos hemsida kan du läsa mer om produkten och beställa testremsor.

Men som nämnts ovan sker allt på engelska, så det krävs gedigna språkkunskaper för att sätta igång och inte minst för att förstå resultaten. 

> Du kan läsa fler historier från vårt besök på CES-mässan i Las Vegas här

Kanske är du intresserad av...