Skapa en hemlig hemsida
Hemlig hemsida:

Vill du bestämma vem som ska kunna se din hemsida? Vi visar hur. 

Skapa en hemlig hemsida

Med Googles hemsideverktyg går det både snabbt och enkelt att skapa en hemsida. Och du kan själv bestämma vem som kan besöka den. Här kan du läsa hur.

22 april 2022 av Niklas Ernst

Vanligtvis vill man ha så många besökare på sin hemsida som möjligt. Man kan till exempel prova att få sin hemsida topprankad på Google, trimma den eller och göra den så lätt att hitta som möjligt.

> LÄS ÄVEN: Få din hemsida topprankad hos Google

Men i vissa fall är det tvärtom. 

Ibland vill du inte att någon ska snoka runt på din hemsida. Det kanske är så att hemsidan bara ska delas med medlemmarna i en förening eller kanske med din familj.

Då är det bra att kunna kontrollera vem som har åtkomst till webbplatsen. Det är faktiskt enkelt i Googles Sites, som är Googles kostnadsfria och utmärkta webbplatsverktyg.

Skapa en hemsida hos Google

För att skapa en hemlig webbplats som bara särskilt utvalda kan se ska du börja med att skapa en hemsida i Google Sites.

Vill du veta mer om hur du kommer igång med att skapa en hemsida med verktyget kan du läsa det första avsnittet av vår serie om Googles hemsideverktyg i Fördelszonen här.

LÄS ÄVEN: Gör en egen hemsida på 5 minuter

När du har skapat och publicerat din första hemsida är du redo att dela den – och alltså själv bestämma vilka som har tillgång till den.

Ge tillgång till din webbplats

För att bestämma vem som ska ha tillgång till din hemsida, flytta muspekaren uppåt på menylisten. Klicka på ikonen med en person och ett litet plustecken.

Då öppnas ett litet fönster. Under Länkar klickar du på Ändra. Under Publicerad webbplats väljer du Begränsad.

> LÄS ÄVEN: Är din hemsida tillräckligt snabb?

Därefter ska du skriva in e-postadressen till de personer du vill dela hemsidan med. Observera att de du delar webbplatsen med måste ha ett Google-konto innan de kan logga in.

När du har skrivit in personens e-postadress får de ett e-postmeddelande med en länk, så att de kan besöka din hemsida. 

Vill du läsa hela vår serie om att skapa en hemsida i Google Sites hittar du den i Fördelszonen

> LÄS ÄVEN: Så enkelt gör du videor och bilder redo för hemsidan

Kanske är du intresserad av...