Webbläsaren Firefox har uppdaterats
Firefox:

Om du är en storförbrukare av flikar i webbläsare finns det goda nyheter i den nya Firefox-versionen. 

© Mozilla

Firefox har uppdaterats: Här är alla nya funktionerna

Firefox har uppdaterats med en genialisk ny funktion som särskilt kan hjälpa dig som använder en dator som har ett par år på nacken.

Folket bakom Firefox är klara med en ny och förbättrad version av webbläsaren med den röda räven som logotyp.

Här är framför allt en funktion extra välkommen för de som antingen ofta har många flikar öppna eller som använder en dator med begränsat arbetsminne och processorkraft.

Nu kommer Firefox nämligen automatiskt att placera extra tunga flikar i viloläge om webbläsaren registrerar att datorns minne håller på att ta slut.

Det är en funktion som Firefox har försökt implementera tidigare, men först nu anser de att de har hittat rätt balans mellan att bevara datorns resurser och att undvika att skapa en irriterande upplevelse för användarna.

LÄS ÄVEN: Ny stor uppdatering till Chrome: Se alla funktionerna här

Fortsätt där du slutade

Enligt Mozilla, som ligger bakom Firefox, väcks flikarna automatiskt till liv när du klickar på dem om de har gått ner i viloläge.

LÄS ÄVEN: Nu kan du hämta hemsidor som appar till datorn

Om du till exempel bara har kommit halvvägs genom en artikel, behöver du inte bläddra fram till platsen du var på när fliken vaknar. Det sparar nämligen webbläsaren automatiskt.

Firefox är dock inte först ut med att implementera denna funktion. I den nya Edge-webbläsaren är det till exempel också inbyggt att flikar automatiskt "somnar" om du inte använder dem, medan det i Google är möjligt att hämta tillägg som ger samma funktionalitet.

Firefox är säkrare

Förutom den nya sovfunktionen finns det även en rad andra nyheter. Exempelvis blir det nu säkrare att ladda ner filer i Firefox, eftersom webbläsaren kommer att blockera filhämtningar från osäkra anslutningar.

LÄS ÄVEN: Kontrollera flikarna i Google Chrome

PDF-visaren i Firefox har också uppdaterats och har nu flera funktioner. Det har till exempel blivit enklare att fylla i blanketter online.

Den nya uppdateringen kommer några månader efter en annan uppdatering som gav webblösaren ett större ansiktslyft.  

För att uppdatera Firefox-webbläsaren klickar du på de tre strecken i övre högra hörnet, väljer Hjälp och sedan Om Firefox. Då installeras den senaste uppdateringen. 

> Du kan hämta webbläsaren Firefox i Fördelszonen

Kanske är du intresserad av...