Satellitenheten i Netgears nya meshnätverk.
Nighthawk Mesh Wi-Fi 6

Satellitenheten i Netgears nya meshnätverk.

© Netgear

Wi-Fi 6: Nytt meshnätverk

Med ett meshnätverk går det att få höga hastigheter och bra täckning även i stora hem. Netgears nya meshsystem stödjer snabba Wi-Fi 6.

Efter en något trög start för den nya nätverksstandarden Wi-Fi 6, vimlar det nu av produkter på butikshyllorna.

Ett exempel är nya Netgear Nighthawk Mesh WiFi 6, som är ett av de första meshsystemen med stöd för Wi-Fi 6.

Ett meshnätverk bygger på att flera likadana småroutrar placera ut i hemmet. Systemen kan byggas ut med fler enheter för att täcka in stora ytor. Enheterna kommunicerar med varandra för att hitta den snabbaste vägen till den enhet som är kopplad till modemet.

Ett meshnätverk uppträder som en enda enhet, även om det består av tre eller fler småroutrar. Tanken med att sprida ut routrarna är att ge bättre täckning och högre hastigheter över hela bostaden.

Wi-Fi 6 i hela huset

Med nya Nighthawk Mesh Wi-Fi 6 utlovar Netgear hastigheter i det trådlösa nätverket på upp till 1,8 gigabit/sekund under optimala förhållande. Ett paket med två enheter ska enligt uppgift räcka för att täcka in en bostad på upp till 280 kvadratmeter.

Nighthawk Mesh WiFi 6 med en enhet som fungerar som router och satellitenhet kostar cirka 3 290 kronor. Det finns även ett paket med tre enheter för 3 590 kronor.

Vi testar Nighthawk Mesh WiFi 6 för fullt just nu, så håll ögonen öppna i Testzonen under den kommande tiden.

> Läs mer om Wi-Fi 6 och de nya nätverksstandarderna

Kanske är du intresserad av...