Vi drömmer alla om ett snabbt och effektivt internet med perfekt täckning i hela hemmet.
Med den nya Wi-Fi 6E-standarden kan det bli verklighet, och ASUS är som första företag redo med en komplett uppsättning trådlösa nätverksprodukter som använder den helt nya standarden.
Bland de nya produkterna finns både en router och ett meshset som kan täcka ett stort hem med trådlöst nätverk. Det finns också en lösning för dig som inte har en helt ny dator.
> Läs även: Vad är ett meshnätverk?

Det nya meshsystemet från ASUS har en total överföringshastighet på 11 gigabit per sekund.
© ASUSNätverket täcker ett hem på 550 kvm
Det är få datorer som kan använda den nya Wi-Fi 6E-standarden. Därför säljer ASUS även en adapter att installera i äldre datorer, så att de också kan använda den snabba standarden.
Den största nyheten i ASUS serie med Wi-Fi 6E-produkter är det kraftfulla meshsetet ZenWiFi Pro ET12.
Enheternas tre frekvensband kan tillsammans leverera en överföringshastighet på 11 gigabit per sekund. Räckvidden är det heller inget fel på, enligt ASUS kan enheterna täcka ett hem på över 550 kvadratmeter.
Om du behöver trådbundet nätverk har ET12 även 2,5 gigabit Ethernet-portar för kabelnätverk. De är 2,5 gånger snabbare än de portar som är vanligast i routrar och nätverksutrustning för hemmet idag.

Med den här adaptern kan du få blixtsnabbt Wi-Fi 6E på datorn.
© ASUSFå Wi-Fi 6E på din egen dator med adapter
PCE-AXE58BT är namnet på ASUS instickskort som monteras i stationära datorer. Med det kan du koppla upp dig mot ett Wi-Fi 6E-nätverk och samtidigt även få Bluetooth 5.2 i datorn.
Kortet kan ge hastigheter på sammanlagt 2 401 megabit per sekund på 5 GZ-bandet och det nya 6 GHz-bandet.
Standardens namn, Wi-Fi 6E, skiljer sig något från det tidigare sättet att namnge trådlösa nätverksstandarder.
IEEE, som är organisationen som står bakom nätverksstandarder, hade annars försäkrat att det nu skulle vara slut på de krångliga namnen som 802.11ax.
Från och med nu skulle de trådlösa nätverksstandarderna bara heta ”Wi-Fi” följt av ett fortlöpande nummer, så att man alltid var säker på att se vad som var den senaste standarden, men nu har bokstäverna alltså återigen smugit sig in i numreringen.
> Läs även: 2,4 GHz eller 5 GHz: Är du på det snabba frekvensbandet?