Google Account. Google Dashboard
Ditt Google-konto innehåller massor med information om dig. Se vad Google vet med Google Översikt, eller Google Dashboard på engelska.

Full koll på ditt Google-konto

Via ditt Google-konto kan du få en komplett sammanställning av alla de Google-tjänster du använder. Det är något av en ögonöppnare att se hela sitt omfattande samröre med Google samlat på ett ställe.

Det är ingen nyhet att Google dyker upp hos de flesta av oss flera gånger om dagen.

Det spelar ingen roll om vi sitter vid datorn eller använder mobilen, Google är med oss överallt. Hos den som dessutom äger företagets smarta högtalare Google Home följer Google till och med in i vardagsrummet.

Google är med andra ord en central del i väldigt mycket av det vi gör i vardagen.

Sammanställning av dig och Google

Vill du veta mer om hur mycket Google känner till om dig är det webbsidan Google Översikt som gäller. Logga in på den med ditt vanliga Google- eller Gmail-konto.

Google Översikt Google dashboard

Logga in på Google Översikt så får du koll på alla aktiviteter som du har använt när du har varit inloggad med ditt Google-konto.

Här visas alla de av Googles tjänster som du har använt genom åren.

Du ser också var du har använt ditt Google-konto för att komma åt företagets tjänster. Detsamma gäller för Googles mobilappar.

> Mer att läsa: Högre säkerhet på Google-kontot med tvåstegsverifiering

Innehållet i Google Översikt

Det är dock långt ifrån allt. Här finns det även mer konkret information. Här är några axplock av det du kan hitta i sammanställningen om dig:

  • ...hur många Gmail-konversationer du har deltagit i.
  • ...hur många bilder du har liggande i Google Foto.
  • ...hur många appar du har hämtat i mobila enheter.
  • ...hur många filer du har i Google Drive.
  • ...hur många kontakter du har, och mycket mer

Orolig för att Google vet lite för mycket om dig?

Längst ner på sidan finns det länkar till fler Google-verktyg för att hantera hur mycket data Google samlar in om dig, din dator och din mobil.

För att använda Googles-tjänster krävs det ett konto hos Google. Läs mer om hur du skapar ett sådant konto.

Så mycket vet Google om dig

I PC-tidningen nummer 7/2019 tittar vi närmare på all den information som Google kontinuerligt samlar in om dig när du öppnar webbsidor, åker på semester, upprättar konton och så vidare.

Det är inte lite som Google vet om dig, och de tjänar storkovan på ju mer de känner till eftersom de då kan sälja specialinriktade annonser till dig.

Läs tidningen för att se hur Google samlar information om dig och hur du själv kan ta kontrollen över denna datainsamling för att återfå ett privatliv som är – privat.

> Läs artikeln redan nu i Fördelszonen (endast för dig som läser PC-tidningen)

Kanske är du intresserad av...