Vad är synligt på på din Facebook-sida?

Kontrollera din profil med Stalkscan och se hur mycket du delar med omvärlden.

© Shutterstock

Testa själv: Hur mycket av din Facebook-profil är synlig

Vet du hur mycket av din Facebook-profil som är synlig för resten av världen? Med webbplatsen Stalkscan kan du se hur mycket av din profil som alla kan se.

23 augusti 2018 av Mathias Alsted Lund Flinck

Vi skriver och delar delar med oss av mängder med information på Facebook och det är kanske inte allting som vi vill att hela världen ska kunna se. Allt från kommentarer fällda i stundens hetta till semesterbilder som är allt annat än smickrande, kan finnas där ute på det sociala nätverket.

Mycket av det vi har delat med oss av har vi glömt sedan länge, men internet glömmer inte. Väldigt mycket kan fortfarande vara synligt för personer som du inte känner, allt som behövs är att de har inte internetuppkoppling.

På webbplatsen Stalkscan.com kan du undersöka kan du undersöka hur mycket av din profil som är synlig för hela världen.  

Så använder duStalkscan

Stalkscan fungerar genom att du loggar in på din Facebook-profil och går till din egen profilsida. Kopiera adressen som visas i webbläsarens adressfält och klistra in den i sökfältet på Stalkscan. Nu kan du se allt från bilder som du har delat och platser där du har checkat in till vilka böcker och filmer du gillar.

Stalkscan, så mycket av din profil är synlig

Med webbplatsen Stalkscan kan du enkelt se vilka bilder och vilken information som du har delat med hela världen på Facebook. 

© pctidningen.se

Läs också: Skydda din integritet på Facebook

Innan du kontrollerar din profil är det viktigt att du först loggar ut från Facebook. Stalkscan använder nämligen Facebook-sökningar för att hitta information, så om du är inloggad kommer du givetvis att kunna se ALLT.

När du har loggat ut och gjort sökningen, kan du se hur mycket en person som inte har Facebook kan se av din profil. Därför få du en mer rättvisande bild av situationen genom att skapa en falsk profil och kontrollera din profil från den. Då kan du se hur mycket en Facebook-användare som inte är din vän kan se.

Läs allt om Facebook här

Få full kontroll över din privata information

I det nya numret av PC-tidningen ger vi dig alla verktyg du behöver för att kunna ta kontroll över din information på Facebook. Du kan bland annat läsa om hur du undviker att läcka information till tredje part på sociala medier, som sedan kan använda informationen för målinriktade annonser och innehåll.

Läs mer i PC-tidningen nummer 13/2018 som finns i butikerna nu. 

Köp tidningen hos din lokala handlare eller teckna ett abonnemang och lös artikeln direkt i smartmobilen eller pekdatorn med vår tidnings-app Wype. Med den kan du dessutom läsa de senaste tio numren av PC-tidningen.

Testa två nummer av PC-tidningen och få ett trådlöst tangentbord till din smartmobil eller pekdator för bara 59:50 kronor plus porto och expeditionsavgifter.

Med ett Bluetooth-tangentbord blir det lika smidigt att skriva långa texter på smartmobilen som att skriva den vid datorn. Läs erbjudandet här.

Kanske är du intresserad av...