Messenger Kids

Snart kan ungarna kommunicera med sin kompisar med en barnversion av Facebook Messenger.

© Facebook

Snart kommer Facebook Messenger Kids för barn

Appen Facebook Messenger används redan av fler än en miljard människor. Nu har Facebook tagit fram en version av appen som är anpassad för barn under 13 år.

5 december 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Barn under 13 år har får inte använda Facebook Messenger eftersom det kräver ett konto på Facebook, och för att få det måste man ha fyllt 13 år. Nu får dock världens alla barn vara med på Facebook.

Facebook har tagit fram Messenger Kids, som är anpassad för barn under 13.

Messenger Kids är utformad för att vara lätt att använda för barn. Appen kräver inget eget Facebook-konto. I stället upprättar en förälder ett barnkonto via sin egen inloggning.

Föräldrarna övervakar

Med ett barnkonto kan barnet skriva till av föräldrarna i förväg godkända mottagare, till exempel familjemedlemmar, kompisar och andra barn med Messenger Kids.

När barnet har fått kontakt med de godkända personerna går det att skriva och ringa dem även om mottagarna använder vanliga Messenger.

Messenger-användare som inte har godkänts av barnets föräldrar kan inte se eller ta kontakt med barnet.

> Läs mer om Facebook

Messenger Kids säkert för barn

Facebook har försökt göra Messenger Kids så säkert som möjligt. Barnen kan själva blockera och anmäla användare som de inte vill ha kontakt med, även om föräldrarna har godkänt dem.

Samtal i appen kan inte raderas, men föräldrarna kan inte se konversationerna från sin app. Facebook föreslår att föräldrarna ber sina barn att få se konversationerna om det är något som oroar dem.

Den nya appen är gratis och den innehåller ingen reklam. Något som Facebook för övrigt vill få in i den vanliga Messenger-appen.

Messenger Kids är tillgänglig nu i USA för Apples produkter. Om några veckor släpps appen för Android, medan övriga världen får vänta ett tag till. Oklart hur länge.

Läs mer om Messenger Kids.

Missa inte vår lista över de 100 bästa apparna till mobilen.

Kanske är du intresserad av...