Bild med tio olästa aviseringar och tre olästa meddelanden på Facebook

Det kan vara irriterande att få många snarlika aviseringar på Facebook. 

Guide: Slipp Facebooks irriterande livevideo-aviseringar

Så snart en avlägsen vän eller ett företag som du följer skapar en livevideo så dyker den upp bland dina aviseringar, och det går det snabbt att trötta på. Lyckligtvis är det inte svårt att stänga av den funktionen.

Du har säkert redan upplevt det. De flesta av oss har redan gjort det. Du är på Facebook och plötsligt får du ett meddelande om att någon du känner sänder live på Facebook.

Du har varken tid eller lust att sitta och glo när någon spelar ett ointressant spel och försöker locka dig att titta på videon.

Faktisk så skickar Facebook en avisering varje gång en vän Facebook eller någon som du följer sänder något. Vi vet inte hur det är med dig, men det driver oss på redaktionen till vanvett.

Stäng av aviseringar för videosändningar

Lyckligtvis är det enkelt att stänga av. Följ bara dessa enkla steg.

  1. Klicka på jordklotet, så att Aviseringar-menyn kommer fram
  2. Välj inställningar i menyns övre högra hörn
  3. Nu är du inne bland aviseringsinställningarna. Under "Saker som du blir meddelad om" finns alternativet "Livesändningar", där kan du ändra till "Alla av", så att du slipper alla aviseringar av den typen

Bland aviseringsinställningarna finns för övrigt fler alternativ som kan vara av intresse, till exempel vänners födelsedagar, minne från detta datum tidigare år och mycket annat.

Bild av Facebooks aviseringsinställningar

Bland aviseringsinställningarna kan du ta kontroll över när Facebook ska meddela dig om saker och ting.

© Facebook

Kanske är du intresserad av...