Ångra meddelanden i Facebook Messenger

Har du någon ångrat något som du har skrivit? Mycket av det som snurrar runt på internet borde ge upphov till eftertanke – innan det skrivs. Nu kommer det en funktion i Facebook Messenger som gör det möjligt att ångra ett meddelande som har sänts.

19 november 2018 av Steffen Nielsen

Många känner nog igen sig i att de ångrar sig i samma sekund som ett meddelande gick i väg.

Hittills har det bara varit att svälja förtreten och stå för det man har gjort. Men i Facebook Messenger blir det snart möjligt att dra tillbaka ett meddelande som har skickats.

Den nya funktionen gör det möjligt att dra tillbaka ett meddelande i upp till tio minuter efter att det har skickats.

Till iOS före Android

Facebook hjälper nu alla som skriver i affekt eller som plötsligt tycker att det är toppen att kommentera saker och ting efter ett par pilsner.

Det finns ännu inget datum för när den nya funktionen lanseras, men mycket tyder på att Facebook Messenger för iOS uppdateras före samma app till Android.

Det beror antagligen på att användare av framför allt iPhone är de absolut mest flitiga på att surfa med sina mobiltelefoner.

> Mer att läsa: Så stänger du av Aktiv-visningen i Facebook Messenger

Ångra meddelanden i Facebook Messenger

Observera att återkallningen inte fungerar om meddelandet redan har lästs av mottagaren.

I meddelandeappen Whatsapp, som också ägs av Facebook numera, finns det redan en funktion för att ångra meddelanden i upp till en timme.

> Mer att läsa: Ångra skickad e-post i Gmail

Bluetooth-tangentbord till dator, mobil och surfplatta

> En annan hjälp för att undvika dumma fel i exempelvis Facebook Messenger är att skriva på riktigt tangentbord även i mobilen eller surfplattan. Då blir det genast lättare att skriva rätt och dina meddelanden får större tyngd när de inte innehåller några stavfel.

Just nu får du ett Bluetooth-tangentbord på köpet när du prenumererar på 2 nummer av PC-tidningen för 59:50 kronor + porto och expeditionsavgift. Läs mer om erbjudandet.

Kanske är du intresserad av...