Ångra e-post gmail

Nu har det blivit enklare att korrigera misstaget om du har råkat skicka ett e-postmeddelande som du ångrar.

© Shutterstock

Gmail låter dig ångra skickad e-post - även på mobilen

Nu kan du ångra skickade e-postmeddelanden på din Android-telefon redan innan de når fram till mottagaren.

29 augusti 2018 av Martin Haverholm

Känner du igen situationen att du upptäcker ett allvarligt stavfel sekunden efter att du har tryckt på Skicka? Eller kanske ännu värre - att du har råkat skicka till fel person? 

Nu går sådant att korrigera, för med den senaste uppdateringen av appen Gmail till Android har du möjlighet att ångra dig innan meddelandet kommer fram till mottagaren. 

> Läs allt om Gmail här.

Ångra ett meddelande i Gmail

När du trycker på Skicka dyker det upp ett grått fält längst ner på skärmen, där du har möjlighet att trycka på Ångra. Gör det och meddelandet stoppas, men du har bara ett par sekunder på dig att reagera och använda möjligheten. 

Funktionen har redan tidigare funnits i Gmails vanliga webbaserade version, men nu finns möjligheten även i mobiltelefonen.

Ångra skickat brev i Gmail.

Har du skickat e-post via Gmail och inser att det var ett misstag kan du ångra dig, varpå brevet dras tillbaka innan det skickas till mottagaren.

Nytt även i Gmail på internet

Även Googles vanliga webbaserade Gmail har gjorts om och fått både ny design och nya verktyg. Även här finns Ångra-funktionen om du skulle vilja hejda ett skickat meddelande.

Om du vill veta allt om de nya funktionerna i Gmail, då ska du läsa vår stora guide i PC-tidningen nummer 18/2018.

Om du tecknar en prenumeration nu, får du tidningen med den stora guiden skickad hela vägen till din brevlåda.

Få ett pekdatortangentbord med PC-tidningen

Nu kan du få ett pekdatortangentbord tillsammans med PC-tidningen, så att du slipper använda det där irriterande lilla skärmtangentbordet mer än nödvändigt. Bluetooth-tangentbordet har en bekväm storlek så att det är enkelt att ta med, och det väger bara 350 gram.

Tangentbordet ansluts med Bluetooth till alla moderna pekdatorer och smartmobiler, och när det är anslutet kan du skriva med riktiga tangenter som om det vore en bärbar dator.

Ovanför tangenterna finns den fördjupning där du kan placera din pekdator eller telefon så att det står upprätt medan du skriver.

Tangentbordet är värt 299 kronor, men du kan få tangentbordet tillsammans med två nummer av PC-tidningen för bara 59:50 kronor.

Läs om erbjudandet här

Tangentbordserbjudande med PC-tidningen

Kanske är du intresserad av...