windows live mail

Var hittar jag Windows Live Mail?

Windows Live Mail är en av de populäraste e-postklienterna som Microsoft någonsin har utvecklat, och det är ständigt användare på vårt Fråga Oss-forum som vill fortsätta att använda programmet och vill veta var det kan hämtas.

24 augusti 2018 av Henning Dadkhah Rasmussen

Det är många år sedan Microsoft valde att lägga ner sin genom tiderna mest populära e-postklient, Windows Live Mail. Anledningen var att man ville få användarna att utnyttja den nyskapade app-butiken i Windows 8, och därför ersatte man det populära programmet med en betydligt mer sparsmakad e-postklient. 

Under en tid gick det fortfarande att ladda hem Windows Live Mail, men sedan januari 2017 är det inte längre möjligt eftersom Microsoft har plockat bort programmet från sin webbplats.

> Läs allt om e-post här

Kan jag inte bara leta reda på Windows Live Mail på internet?

Trots att Microsoft har plockat bort Windows Live Mail från sina servrar, finns det fortfarande webbplatser där det är möjligt att ladda hem programmet. 

Det finns flera anledningar till att vi verkligen avråder från detta: 

  1. Det är olagligt eftersom det handlar om piratkopierade program.
  2. Programmet har inte uppdaterats på flera år, och kan därmed anses vara vidöppet för attacker från virus och sabotageprogram. 
  3. Hemsidorna som erbjuder nedladdningarna är ofta fyllda med sabotageprogram och annan skadlig programvara. Du kan inte ens vara säker på att det verkligen är Microsofts Windows Live Mail som hämtas, det kan vara en modifierad version som innehåller skadlig kod.

Läs också: Välj den bästa gratisklienten för e-post

Vad kan jag använda i stället för Windows Live Mail?

Som du säkert redan har upptäckt är den inbyggda e-postklienten i Windows 10 väldigt simpel och saknar många av de funktioner som gjorde Windows Live Mail till något storslaget. Därför rekommenderar vi i stället e-postklienten eM Client som du kan hämta i Fördelszonen

Programmet påminner en del om Windows Live Mail, det är på svenska och är lika lätt att använda som Microsofts e-postprogram. Dessutom vann det PC-tidningens stortest av e-postklienter tack vare sin mångsidighet och användarvänlighet. 

Läs de tio viktigaste frågorna om e-post

Om du känner dig osäker på e-postvärldens uppsjö av konstiga uttryck och begrepp, kan du får svar på de viktigaste frågorna i PC-tidningen nummer 13/2018. 

Där svarar vi på frågor som:

  • Vilken är den bästa e-posttjänsten?
  • Kan jag läsa min e-post utan internet?
  • Kan jag ångra och plocka tillbaka skickad e-post?
  • Varför hamnar mina vänners meddelanden bland skräpposten?
  • Har mottagaren läst min e-post?

Köp tidningen hos din tidningshandlare - eller teckna en prenumeration och läs både det numret av tidningen redan nu plus de tio senaste numren redan nu i vår tidnings-app, Wype.

> Just nu kan du få två nummer av PC-tidningen och antingen ett praktiskt batteripaket, praktiska lurar eller en ergonomisk datormus för bara 59:50 kronor. Läs mer om våra erbjudanden här.

Kanske är du intresserad av...