Windows Live Mail på pc

Läser du e-post med Windows Live Mail? Då är det dags att byta.

Ta farväl av Windows Live Mail

Använder du fortfarande e-postprogrammet Windows Live Mail är det nu hög tid att byta ut det mot ett annat program.

1 februari 2018 av Henning Dadkhah Rasmussen

I PC-tidningen har vi många gånger rekommenderat Microsofts e-postprogram Windows Live Mail - senaste gången var dock för över fem år sedan.

Microsoft har för länge sedan tagit bort Windows Live Mail från sin hemsida och även om du har kvar en gammal installationsfil, går det inte längre att installera det eftersom det behövs ytterligare filer från internet.

Windows Live Mail fungerar fortfarande i de datorer där det är installerat, och många av PC-tidningens läsare använder det fortfarande. Det märker vi inte minst i forumet där det allt som oftast dyker upp frågor om Windows Live Mail.

En fråga vi har fått rör vårt eget nyhetsbrev som inte visas korrekt i Windows Live Mail.

Använd inte Windows Live Mail

Även Windows Live Mail fungerar bra i det flesta fall avråder vi från att använda det. Eftersom Microsoft inte längre ger någon support på Windows Live Mail kommer det att bli mer och mer sårbart när säkerhetsbrister inte åtgärdas.

Byt e-postprogram

Ett alternativ till Windows Live Mail den i Windows 10 inbyggda e-postappen E-post, som finns i Start-menyn.

Vill du inte använda ännu ett Microsoftprogram som riskerar att försvinna om några år, rekommenderar vi Thunderbird, som finns i Fördelszonen. Där hittar du även en artikel som hjälper dig att komma i gång med programmet. (Endast för dig som köper PC-tidningen)

Debattera

I PC-tidningens forum på internet kan du läsa fler läsarfrågor och svaren från vår support och från andra läsare. Om du prenumererar på eller köper lösnummer av PC-tidningen kan även du ställa frågor och få svar. Du kan även hjälpa till genom att svara på andra läsarfrågor.

Just nu får du 2 nummer av PC-tidningen och en ergonomisk mus för 59:50 kronor. Klicka här!

Kanske är du intresserad av...