Importera mejl och kontakter till Gmail.

Gmail är ett enkelt sätt att snabbt få ett fungerande e-postkonto.

Importera mejl och kontakter till Gmail

Behöver du byta e-postadress är Gmail ett bra alternativ. Du kan importera gamla mejl och alla kontakter till det nya Gmail-kontot.

20 november 2020 av Steffen Nielsen

Ibland tvingas man byte e-postadress. Kanske företaget som står för e-posttjänsten gör om den eller lägger ner. Oavsett orsak är det alltid ganska problematiskt att byta en gammal och invand e-postadress.

Alla kontakter, vänner och familj måste meddelas om den nya e-postadressen. Samma sak gäller företag, tjänster, appar och allt annat där du har uppgett e-postadressen.

Men innan du behöver bekymra dig om allt det ska själva bytet av e-postadress genomföras.

Det är faktiskt det enklaste i hela processen.

Nytt Gmail-konto steg för steg

Här visar vi hur du skapar ett nytt Gmail-konto och därmed en ny e-postadress.

När det är klart går vi igenom hur du för över både gammal e-post och alla kontakter till den nya e-postkontot.

Det går snabbt att skapa ett konto hos Gmail, även om det kan ta tid att hitta på en lämplig e-postadress som inte är upptagen, men det stora jobbet är att importera mejl och kontakter. Medan det pågår kan du i alla fall skicka mejl från ditt nya e-postkonto.

Upprätta ett nytt Gmail-konto

  1. Börja med att öppna Googles hemsida för att skapa ett Google-konto. Fyll i uppgifterna som efterfrågas, välj ett användarnamn och ett lösenord. Klicka på Nästa.
  2. Ange nu en alternativ e-postadress som ska användas som du glömmer bort lösenordet till din nya Gmail-adress. Fyll i informationen som efterfrågas. Klicka på Nästa.
  3. Godkänn användarvillkoren och klicka på Skapa konto. Bekräfta kontot.
  4. När allt är klart öppnas inkorgen för ditt nya Gmail-konto.

Importera från det gamla e-postkontot

  1. Logga in på det nya Gmail-kontot och öppna inkorgen. Klicka på kugghjulet upp till höger och välj Visa alla inställningar. Klicka på Konton och import i menyraden.
  2. Klicka på länken Importera e-post och kontakter. Fyll i e-postadressen till ditt gamla e-postkonto och klicka på Fortsätt. Klicka på Fortsätt igen. I fönstret som öppnas loggar du in på det gamla kontot. Observera att det kan se lite olika ut här beroende på vilket gammalt e-postkonto det gäller. Stäng fönstret när du blir ombedd att göra det.
  3. Vänta. Efter ett tag kan du välja vad som ska importeras. Bocka för alternativen och klicka på knappen Starta import.
  4. Vänta. Klicka på OK när importen har påbörjats.
  5. Nu kan du använda Gmail medan importen sker i bakgrunden.
Importere e-post och kontakter till Gmail.
Import till Gmail

Det går importera gamla mejl och alla kontakter. Det är smarta att låta Gmail importera alla nya brev som kommer till den gamla e-postadressen under de närmaste 30 dagarna.

Kanske är du intresserad av...