Få en smart läsruta i Gmail
Läsruta i Gmail

Gmail har många fler möjligheter än du tror. Du kan till exempel aktivera en läsruta som du kanske känner igen från ditt gamla e-postprogram.

Få en smart läsruta i Gmail

Se innehållet i dina e-postmeddelanden precis bredvid inkorgen i Gmail. Det är mycket mer överskådligt och det är superenkelt att aktivera funktionen.

I de flesta e-postprogram – som de nedlagda Outlook Express och Windows Live Mail – fanns det alltid en liten del av programfönstret som visade innehållet i markerade e-postmeddelanden.

Detsamma gäller fortfarande i moderna e-postprogram som fx eM Client som du kan hämta i Fördelszonen, medan du behöver leta lite mer efter funktionen i Gmail i webbläsaren.

Om du också saknar möjligheten att läsa e-postmeddelanden utan att behöva klicka på dem i inkorgen, kan vi här presentera lösningen till Gmail.

> Läs även: Spara tid med smarta mallar i Gmail

Så här aktiverar du läsrutan i Gmail

Du hittar möjligheten att få en läsruta bland Gmails inställningar. 

  1. Klicka på kugghjulet längst upp till höger i Gmail och välj Visa alla inställningar
  2. Klicka på Inkorgen längst upp och bläddra ner till Läsruta
  3. Markera alternativet Aktivera läsruta och välj en placering för den precis nedanför. 
  4. Klicka slutligen på Spara ändringar

Nu visas läsrutan precis till höger om inkorgen (om du har valt höger). När du klickar på meddelanden i inkorgen visas innehållet direkt till höger.

Inne i e-posttjänstens inställningar finns också möjlighet att få tillbaka den välkända läsrutan. När du har aktiverat funktionen rekommenderar vi att du maximerar webbläsarfönstret med Gmail, så att du behåller överskådligheten trots det utökade innehållet i fönstret.

> Läs även: Sök som experterna i Gmail

5 hemliga knep i Gmail

I PC-tidningen nummer 10/2021 som är ute nu kan du läsa fem andra bra och dolda funktioner i Gmail som hjälper dig att få ut ännu mer av e-posttjänsten.

Här lär du dig bland annat hur du kan skydda e-postmeddelanden med ett lösenord och hur du ångrar ett e-postmeddelande som du har skickat. 

> Läs artikeln i tidningen eller i Fördelszonen här


Kanske är du intresserad av...