Flytta till Gmail
Ny e-postadress

Få med kontakter och gammal e-post när du byter e-postadress till Gmail.

Byt e-postadress till Gmail

Har din gamla internetleverantör lagt ner eller vill du byta e-postadress av någon annan anledning är Gmail ett alternativ till ny e-postadress. Läs om hur du får med dig kontakter och gamla brev till det nya e-postkontot.

1 december 2020 av Steffen Nielsen

Att byta en gammal e-postadress som man har använt i många år är inte roligt. Det medför en rad problem.

Det kan finnas flera orsaker till att en invand e-postadress inte längre fungerar. Internetleverantören kan ha lagt ner eller så går adressen inte att ha kvar om man byter bredbandsuppkopppling.

Själva bytet av e-postadress är inte så svårt. Här visar vi hur du kan upprätta ett nytt Gmailkonto och flytta över alla kontakter och brev från det gamla e-postkontot.

Skaffa Gmail

Gmail är gratis och en del av Googles digra internetuniversum. Det gör att en Gmail-adress är oberoende av vilken internetleverantör du har.

 1. För att starta ett nytt Gmailkonto börjar du med att öppna den här hemsidan.
 2. Fyll i för- och efternamn och hitta på en lämplig Gmailadress. Detta steg är det svåraste eftersom de flesta bra Gmailadresser är upptagna.
 3. Hitta på ett säkert lösenord på minst åtta tecken. Lösenordet måste innehålla bokstäver, siffor och symboler. Klicka på Nästa
 4. Om du vill kan du nu ange en alternativ e-postadress som du kan använda om du glömmer bort lösenordet till Gmailadressen. Fyll i de övriga upplysningar som efterfrågas. Klicka på Nästa.
 5. Godkänn användarvillkoren och klicka på Skapa konto.
 6. Nu öppnas inkorgen till ditt nya Gmailkonto.

Importera gamla brev och kontakter

Har du ett gammalt e-postkonto med kontakter och brev som du vill ta med dig till det nya Gmailkontot kan du importera dem i Gmail:

 1. Öppna Gmail och klicka på kugghjulet uppe till höger. Klicka på Visa alla inställningar.
 2. Välj menyfliken Konton och import.
 3. Klicka på länken Importera e-post och kontakter.
 4. I fönstret som öppnas fyller du i e-postadressen till det gamla e-postkontot. Klicka på Fortsätt
 5. Gmail kontrollerar nu det gamla e-postkontot för att kunna logga in på det. Hur det ser ut efter kontrollen beror på vilken typ av e-postkonto det rör sig om. Du kan behöva fylla i inloggningsuppgifterna och kanske även den gamla internetleverantörens e-postserveradress. Klicka på Fortsätt.
 6. Bestäm vad som ska importeras och klicka på Starta import.
 7. Nu startar importen, som kan ta lång tid.

Läs också om hur du överför e-post och kontakter mellan Gmailadresser.

Kanske är du intresserad av...