Test_webcam_komse_122012

Test av webbkameror

Även om det står Full hd på sidan av webbkameran är det ingen garanti för hög bildkvalitet eller bra inspelningar. Läs vidare och få reda på vilka av dessa lyxiga webbkameror som ger dig de bästa videoinspelningarna.

21 oktober 2012

Ladda ned hela artikeln och läs mer om webbkameror.

Med en ny webbkamera i hd-klassen spelar du in video i hög kvalitet.

De flesta bärbara datorer levereras med en inbyggd webbkamera, placerad i ramen ovanför skärmen. Om du inte har någon webbkamera, vare sig inbyggd i din bärbara eller separat till den stationära datorn, kan du enkelt hitta en för några hundralappar på närmaste stormarknad. Men glöm allt om de inbyggda och de billiga webb kamerorna.

Vill du ha de snyggaste och bästa inspelningarna i väl tilltagen upplösning ska du investera i en lyxigare webbkamera, som kan spela in i full hd-upplösningen 1?920x1?080 pixel. Det är dock stora skillnader på bildkvaliteten även mellan de olika full hd-kamerorna som är med i testet.

Video utan hack Det är verkligen inte likgiltigt vilken webbkamera du väljer. Den avgörande skillnaden mellan testets deltagare är om de är utrustade med möjligheten att komprimera video eller ej. Kamerorna som själva kan komprimera inspelningarna ger nämligen jämna inspelningar utan hack och ryck även i högsta upplösningen. De kameror som är mer ”gammaldags” överlåter komprimeringen till datorn – en uppgift som kräver så mycket resurser att även kraftfulla datorer knappt orkar med den. Resultatet blir videoupptagningar som hackar och rycker eftersom utrustningen får svårt att orka följa dina rörelser.

Kanske är du intresserad av...