Arlo Go uppsatt i en hamn för övervakning av en båt.
Arlo Go 2:

Arlo har ett speciellt fäste som du kan använda för att montera Arlo Go 2.

© Arlo

Smart övervakningskamera som använder mobilnätet

Arlo Go 2 är en övervakningskamera som inte är beroende av att vara ansluten till ett trådlöst nätverk. Tack vare ett eget SIM-kort kan kameran nämligen övervaka praktiskt taget var som helst – även när du reser.

Det kan finnas många anledningar till att vilja sätta upp en övervakningskamera i exempelvis hemmet, trädgården, båten eller sommarstugan.

Men de allra flesta övervakningskameror kräver tillgång till ett nätverk för att du ska kunna följa övervakningen på mobilen.

Nu är tillverkaren Arlo redo med en övervakningskamera som löser det problemet. Kameran behöver nämligen bara ett eget SIM-kort för att fungera överallt.

Övervakningskameran med eget SIM-kort

Den lilla kameran kan sättas upp i stort sett var som helst. Arlo Go 2 är nämligen helt oberoende av trådlösa nätverk. 

Istället ska du sätta i ett SIM-kort i kameran, så att det kan ansluta till samma mobildatanätverk som mobiler använder när de ska nå nätet.

Kom ihåg att vara uppmärksam på regelverket för övervakning. Du får nämligen inte övervaka överallt. Du kan läsa mer om regelverket i denna artikel.

Titta via mobilen – även på natten

Arlo Go 2 spelar in i Full HD-upplösning. Den inbyggda belysningen ser till att kameran kan filma även på natten.

Inspelningen sparas på ett microSD-kort, eller så kan du ställa in kameran att spara inspelningar på Arlos internettjänst så att du kan se dem på mobilen när det passar dig.

Om du får syn på ljusskygga personer framför kameran kan du försöka skrämma bort dem genom att aktivera den inbyggda sirenen på 80 db.

Batteriet kan hålla igång kameran i upp till sex månader. 

Arlo Go 2 övervakningskamera håller ett öga på campingplatsen.
Arlo Go 2:

Du kan också ta med dig Arlo Go 2 och sätta upp kameran där du behöver den. Det är bra om du till exempel är på campingsemester.

© Arlo

Kameran har inbyggd GPS

Om du sätter upp Arlo Go 2 på en båt (eller kanske en husvagn) och tjuvar stjäl den, kan du använda kamerans inbyggda GPS för att följa var kameran och därmed även din båt befinner sig.

Du kan hämta Arlos kostnadsfria app för både iOS och Android för att följa vad som händer framför kameran genom att logga in på ditt Arlo-konto med en webbläsare på datorn.

Det medföljer ett tre månader långt abonnemang på Arlo Secure när du köper Arlo Go 2. När den tiden har gått får du betala 30 kronor i månaden om du även i fortsättningen vill kunna spara videoinspelningar på Arlos servrar på nätet. Har du flera Arlo-kameror kostar det sammanlagt 100 kronor, oavsett hur många kameror du har.

Arlo Go 2 finns att köpa nu och kostar 2 490 kronor.

Kanske är du intresserad av...