Lynhurtig_komse_052014

Snabb på tangenterna

När du nu ändå använder datorn varje dag, varför inte spara tid och utnyttja den effektivare? Glöm genvägar och smarta knep, i den här artikeln får du lära dig använda fingrarna snabbare så att de flyger över tangenterna.

24 mars 2014

Det är många som vid något tillfälle satt i skolan och hamrade för fullt på en gammal Halda för att läsa sig skriva på maskin. Dessvärre har kunskapen om hur man ska använda alla tio fingrar ofta försvunnit på grund av bristande träning. De flesta använder numera datorn oavsett om det gäller att skriver böcker eller minneslappar, så varför inte lära sig att göra det snabbare och bättre? Här får du ett suveränt verktyg för att träna dig och fingrarna att skriva snabbare och samtidigt träffa rätt, resultatet hänger på dig själv.

Övning ger färdighet:

För att lära sig skriva på maskin utan att titta på tangenterna finns det inga genvägar. Du måste öva dig ända tills du har tangenternas placering i fingrarna. Här kan du lyckligtvis med god hjälp av datorn och en portion viljestyrka nå riktigt långt. På cd 5 hittar du ett program som kan detsamma som din gamla skrivmaskinslärare, men med skillnaden att det är du själv som bestämmer var och hur mycket du vill öva. När du har full koll på programmets inbyggda lektioner (givetvis på svenska) kan du läsa in egna texter och träna vidare med dem.

Kanske är du intresserad av...