Mitt tangentbord fungerar inte!

Hjälp: Mitt tangentbord fungerar inte!

En av tidningens läsare har ett tangentbord som lyser upp när datorn startas, men det fungerar inte. Vår support har fyra förslag på lösningar.

18 oktober 2018 av Henning Dadkhah Rasmussen

Tangentbordet är tillsammans med musen de viktigaste tillbehören till en dator. Utan ett tangentbord går det inte att använda Windows eller kommunicera med datorn.

Fråga?

En av PC-tidningens läsare undrar varför det inte händer någonting när han trycker på tangenterna, trots att bakgrundsljuset i tangentbordet lyser.

Svar!

PC-tidningens support har fyra råd till läsaren för att få i gång tangentbordet igen:

  1. Är tangentbordet trådlöst kan kopplingen mellan datorn och tangentbordet vara dålig. Flytta usb-sändaren eller parkoppla tangentbordet och datorn igen om det använder Bluetooth.
  2. Är tangentbordet trådlöst kan batterierna vara på upphällningen (även om ljuset fungerar). Prova att byta batterier.
  3. Uppdatera tangentbordets drivrutiner i Windows. Högerklicka på Start-knappen och välj Enhetshanteraren. Under Tangentbord högerklickar du på varje instans och väljer Uppdatera drivrutin.
  4. Ansluts tangentbordet med en sladd kan du koppla bort det från datorn och ansluta det igen, eventuellt till en annan usb-port. Starta därefter om datorn.

Fler svar i forumet

I forumet på PC-tidningens hemsida kan du läsa andra läsarfrågor som har fått svar från vår support.

Prenumererar du på PC-tidningen kan du också ställa frågor i forumet och vara med att svara på sådana som du kan.

> Just nu kan du prova PC-tidningen för endast 29 kronor och ställa dina egna frågor i forumet. Du kommer även åt allt i Fördelszonen, som innehåller över 400 kontrollerade och säkra program till din pc. Läs mer om erbjudandet.

Kanske är du intresserad av...