BläckpatronerPrinterpatroner til din printer
Bläckpatroner

Bläckpatroner är dyra.

© Shutterstock

Spara på det dyra bläcket

Bläckpatroner till skrivaren är dyrt och det är lätt att bli förskräckt om man räknar ut literpriset. Därför kan det bli ett kostsamt nöje att skriva ut. Men nu finns det en enkel hjälp som halverar utskriftskostnaden.

En skrivare som är billig att köpa kan bli dyr i drift. Enklare skrivare har nästan alltid högre kostnader för bläck, något som man kanske inte tänker på när det är dags att köpa en ny skrivare.

Bläck till skrivare är faktiskt en av de dyraste vätskor som finns. Enligt den engelska konsumentorganisationen Which? Kostar en liter skrivarbläck mer än en liter exklusiv champagne.

Ett enkelt sätt att spara pengar är att dra ner på bläckförbrukningen.

> Mer att läsa: Skriv ut egna affischer

Billigare utskrifter

Det är dyrt att köpa bläckpatroner till skrivaren. Därför är det bra att dra ner på bläckåtgången när du skriver ut.

Programmet CleverPrint hjälper inte bara till att spara bläck, det kan även reducera pappersförbrukningen.

Programmet innehåller flera smarta funktioner för att spara på de dyrbara bläckdropparna. Det kan till exempel ta bort onödiga bilder och annan grafik innan sidorna skrivs ut. Genom att bara skriva ut text, dras bläckförbrukningen ner rejält.

Det går även att spara bläck på andra sätt med hjälp av CleverBridge. Det går bland annat att skriva ut med hälften så mycket bläck som i vanliga fall. Utskrifterna går fortfarande utmärkt att läsa, men bläcket räcker dubbelt så länge.

> Mer att läsa: 5 saker du inte visste om skrivare

Hämta CleverPrint från Fördelszonen

Även om CleverPrint är enkelt att använda kan det spara dig mycket pengar.

Du som läser PC-tidningen får programmet på köpet. Hämta det från Fördelszonen. Det kostar i vanliga fall 400 kronor, men allt du behöver gör att registrera dig hos tillverkaren.

Läs mer i tidningen om hur det går till och hur programmet fungerar. Du som läser PC-tidningen hittar artikeln i digitalt format i Fördelszonen.

Om du prenumererar på PC-tidningen nu kommer du omedelbart åt innehållet i Fördelszonen. Läs mer om alla våra erbjudanden.

> Mer att läsa: Våra tester av skrivare

Kanske är du intresserad av...