Windows 8 går i pension

Använder du fortfarande Windows 8? Då har vi dåliga nyheter

Microsoft gör sig redo att pensionera Windows 8 – här kan du läsa vad det betyder för dig som fortfarande använder det föråldrade operativsystemet.

Inget varar för evigt. Inte ens Microsofts stöd för operativsystem. När 2022 blir 2023 så går också stödet för Windows 8 mot sitt slut.

LÄS ÄVEN: Nu ska du uppdatera Windows 10 till version 21H2

Microsoft har meddelat att supporten – inklusive säkerhetsuppdateringar och systemuppdateringar – avslutas i januari 2023.

Det betyder inte att du inte längre kan använda Windows 8, men det innebär att det blir mycket mer osäkert att använda operativsystemet.

Det här ska ersätta Windows 8

Det beror på att Microsoft inte längre kommer att skicka ut uppdateringar till operativsystemet och därmed stänga de eventuella säkerhetshål som upptäcks.

LÄS ÄVEN: Så länge går det att använda Windows 10

Om du fortfarande använder Windows 8 kommer du under de kommande veckorna och månaderna att märka att du får meddelanden på datorn som berättar att Microsoft snart pensionerar Windows 8.

I stället uppmanas du att uppgradera ditt operativsystem till Windows 10, som på många sätt är ett mycket bättre och mer understött operativsystem än Windows 8. Du kan med andra ord lugnt uppgradera din dator.

Så länge stöds Windows 10

Genom att uppgradera till Windows 10 får du några år till på dig. Det operativsystemet kommer nämligen att stödjas i ett par år till.

LÄS ÄVEN: Nu kan du uppgradera gratis till Windows 10 igen

Enligt Microsoft stöds Windows 10 nämligen fram till oktober 2025, varefter operativsystemet inte längre uppdateras med uppdateringar eller säkerhetskorrigeringar.

Du kan också läsa Allt om Windows 11 i Fördelszonen

Kanske är du intresserad av...