Windows 11 kommer till hösten
Windows 11

Windows 11 kommer att se avsevärt annorlunda ut än Windows 10. Start-menyn och Start-knappen är placerade mitt på Aktivitetsfältet och alla inbyggda program har fått nya menyrader. 

Windows 11 kommer till hösten

Om du väntar med spänning på ersättaren till Windows 10, är väntan snart över. Läckta dokument avslöjar att Windows 11 är klart i oktober.

13 augusti 2021 av Henning Dadkhah Rasmussen

Under juni månad berättade Microsoft på ett stort pressmöte att Windows 10 inte blir det sista operativsystemet från företaget.

Windows 10 ska ersättas av Windows 11, som kommer att vara ett avsevärt annorlunda operativsystem jämfört med sin föregångare. 

Än så länge har Microsoft officiellt inte meddelat något lanseringsdatum för operativsystemet, utan har bara berättat att lanseringen kommer att ske i år. Nu har datumet likväl läckt ut till allmänheten.

> Läs även: Allt du behöver veta om Windows 11

Windows 11 klart i oktober

I nya supportdokument från processortillverkaren Intel och Microsoft själva radas de sex senaste Windows 10-uppdateringarna upp. Längst ner i listan nämns även Windows 11 med ett lanseringsdatum.

Dokumentet från Intel är en release note för företagets grafikdrivrutiner som visar vilka operativsystem de är kompatibla med. Det är följande rad i dokumentet som är intressant:

Microsoft Windows* 11-64 - October 2021 Update (21H2)

Den avslöjar nämligen att Windows 11 väntas lanseras i oktober som en 21H2-uppdatering. Det är med andra ord samma benämning och tidpunkt som Microsoft har hållit fast vid för de stora funktionsuppdateringarna för Windows 10.

Samtidigt visar ett liknande dokument från Microsoft, som har skickats till företagets samarbetspartners, samma namn och datum för uppdateringen.

Microsoft uppger dessutom att hårdvarutillverkarna har fram till den 24 september 2021 på sig att skicka in sina drivrutiner till Microsoft om de vill vara med vid lanseringen av Windows 11.

Skickas ut löpande till världens datorer

Även om det officiella datumet i dokumenten är oktober, är det inte säkert att man per automatik får Windows 11 på sin dator så snart det har släppts.

Microsoft skickar nämligen alltid ut sina större uppdateringar till världens datorer löpande, så att företagets servrar ska orka med belastningen.

Därför kan du komma att behöva ladda ner Windows 11 manuellt om du vill ha det så snabbt som möjligt. Det gör du med verktyget Uppdateringsassistenten, som du hittar i Fördelszonen. 

Det kan du göra så snart du har läst här på hemsidan att Windows 11 har lanserats.

> Ladda ner Uppdateringsassistenten här <

Kanske är du intresserad av...