Stor Windows 11-uppdatering på väg i februari
Windows 11-uppgradering:

Om du har Windows 11 på datorn ska du snart hålla ett öga på Windows Update i datorns inställningar. Inom kort kommer nämligen en stor funktionsuppdatering för Windows 11.

Stor Windows 11-uppdatering på väg i februari

Redan i februari ska Windows 11 uppdateras för första gången. Uppdateringen heter 22H1 och innehåller spännande nyheter.

Med Windows 10 har vi vant oss vid att det sedan lanseringen 2015 har kommit två årliga funktionsuppdateringar till operativsystemet – en på våren och en på hösten.

Med Windows 11 har Microsoft sagt att det bara kommer en enda årlig uppdatering, och den första är nu på väg.

Och allt tyder på att uppdateringen kommer snabbare än vad Microsoft lovat.

> Läs allt om Windows 11

När kommer uppdateringen?

Microsoft hade meddelat att Windows 11 22H1, som uppdateringen heter, dyker upp under andra kvartalet 2022. I ett blogginlägg förra veckan berättade dock Microsoft att uppdateringen kommer redan i februari. 

I samma blogginlägg berättar Microsoft också att intresset för Windows 11 har varit enormt sedan lanseringen i oktober förra året, och att de upplever färre fel och större tillfredsställelse hos användarna med Windows 11 än med någon av de tidigare versionerna av Windows. 

Läs även: Windows 11 har kommit – vad betyder det för dig?

Använd Android-appar i Windows 11

En av de saker som Microsoft lyfte fram när de lanserade Windows 11 var möjligheten att använda Android-appar direkt i Windows 11. 

Den funktionen fanns dock inte med från början, men med den nya uppdateringen blir det möjligt att använda det som Microsoft kallar ”public preview”. Detta indikerar att det fortfarande är en betaversion av funktionen. 

Användare som har testat funktionen i Microsofts Insider Program berättar att det här är möjligt att använda ett begränsat urval av appar, så det är förmodligen också vad som erbjuds med den nya uppdateringen.

> Läs även:Fler widgets på väg till Windows 11

Ny Media Player och uppdaterad Notepad

Med uppdateringen introducerar Microsoft även sin nya Media Player för Windows 11. Den ersätter den utskällda Groove Music som aldrig riktigt fick fotfäste. 

Med Media Player för Windows 11 kan du spela upp och ordna musik och video på datorn. Media Player för Windows 11 är designad för det nya moderna utseendet, och därmed kommer den också att ersätta den klassiska Microsoft Media Player som används i Windows 11 idag. 

Även Notepad får en Windows 11-uppdatering, så att design och funktionalitet passar bättre till den moderna plattformen. Både Media Player för Windows och Notepad får bland annat dark mode och andra mindre designjusteringar.

Aktivitetsfältet får flera funktioner

Det har riktats kritik mot att det nya Aktivitetsfältet i Windows 11 inte har lika många funktioner som tidigare. Detta får också en förändring i och med den nya uppdateringen av Windows 11. 

Förbättringarna av Aktivitetsfältet inkluderar möjligheten att aktivera och inaktivera ljudet samt att väderprognosen återkommer, något som vi känner igen från Nyheter och Intressen i Windows 10.

Flera experter har dessutom förutspått att möjligheten att dra ner filer som genvägar i Aktivitetsfältet också är på väg tillbaka. Men vi måste vänta för att få se exakt vilka funktioner den nya uppdateringen kommer att innebära. 

Dessutom kommer små visuella förändringar och förbättringar av Windows 11 som baseras på feedback från testarna i Windows Insider-programmet.

Exakt när den nya uppdateringen släpps vet vi inte. Enligt Microsoft börjar de rulla ut den under februari 2022.

> Läs fler nyheter om Windows här

Kanske är du intresserad av...