Här är Windows 11:s nya Aktivitetshanterrare
Ny Aktivitetshanterare:

I den nya Aktivitethanteraren har flikarna flyttats ut till vänster, precis som i inställningarna i Windows 11. Samtidigt har uppgiftsknapparna flyttats upp till toppen där menyn tidigare låg.

Här är Windows 11:s nya Aktivitetshanterare

Senare i år får datorer med Windows 11 en stor funktionsuppdatering. En av nyheterna i uppdateringen är den nya Aktivitetshanteraren som du kan titta närmare på här.

Senare i år får datorer med Windows 11 en stor funktionsuppdatering som heter Sun Valley 2, och Microsoft har redan skickat ut stora delar av de kommande nyheterna till testarna i Windows Insider-programmet.

Nu har de frivilliga försökskaninerna fått en ny version av den kommande Windows 11, där en helt ny Aktivitetshanterare har dykt upp.

Aktivitetshanteraren är den plats i Windows där du till exempel kan stänga program som körs, och på det hela taget se datorns resursförbrukning.

Öppna Aktivitetshanteraren genom att trycka på CTRL + SKIFT + ESC.

> Läs alla våra artiklar om Windows 11 här

En helt ny designfilosofi 

I den nya Aktivitetshanteraren, som du snart får om datorn använder Windows 11, är designen mycket lik de nya inställningarna i Windows 11, som förtjänar lovord.

Borta är den förvirrande huvudmenyn och istället nås allt från en praktisk meny på vänster sida.

I den kommande Aktivitetshanteraren har flikarna flyttats ut till vänster istället för att ligga längst upp, som de gör i den nuvarande versionen. Däremot är uppgiftsknapparna, för att till exempel starta en ny process eller avsluta en annan, uppflyttade i toppen. 

Med den nya jobblistan har du fortfarande tillgång till samma flikar som Processer, Prestanda, Autostart och så vidare. Det har också tillkommit en ny flik där du snabbt kan få en överblick över datorn och dess innandöme. 

> Läs även:Stor uppdatering på väg till Windows 11

Följer WinUI-färgtemat

Den nya versionen av Aktivitetshanteraren är gjord för att följa de nya designprinciperna i Windows 11, och det betyder till exempel att du kan välja mörkt läge för att visa Aktivitetshanteraren i lugnare nyanser. 

Aktivitetshanteraren i Windows 11
Överblick:

När du väljer mörkt färgläge på datorn följer den nya Aktivitetshanteraren den designen, så att du får ett mer sammanhängande utseende på datorn.


Det har dessutom blivit plats för mer nörderi i Aktivitetshanteraren. Nu har det lagts till en inställningsmeny där du själv kan bestämma hur ofta Aktivitetshanteraren ska uppdatera sig själv med exempelvis processoranvändningen.

> Läs även: Windows 11 har kommit – vad betyder det för dig? 

Sätt fart på programmen

Du kan också klicka på ett program under Processer och välja att aktivera ett särskilt turboläge där de andra programmens prioritet minskar medan ditt valda program får högre prioritet.

Det är till exempel praktiskt om du arbetar i ett resurskrävande program som videoredigering och vill utnyttja datorns totala beräkningskapacitet.

Turboläge i Windows 11
Sätt fart:

Det nya turboläget kan aktiveras direkt från de nya kommandoknapparna högst upp i Aktivitetshanteraren.

Windows program och funktioner uppdateras löpande

Vi förväntar oss att Microsoft löpande uppdaterar alla klassiska program och funktioner i operativsystemet så att de med tiden följer de nya designprinciperna som har introducerats med Windows 11.

Vi ger dig löpande nyheter om de nya versionerna av de välkända programmen allt eftersom Microsoft släpper dem. 

Detta kan du naturligtvis följa här på hemsidan, eftersom du hittar alla våra artiklar om Windows 11 här.

Kanske är du intresserad av...