Microsoft arbetar för fullt med designen av Aktivitetsfältet och väcker liv i några av de gamla goda funktionerna.
Aktivitetsfältet:

Microsoft arbetar för fullt med designen av Aktivitetsfältet och väcker liv i några av de gamla goda funktionerna.

© Microsoft

Aktivitetsfältet i Windows 11 görs om radikalt i höst

I höst får datorer med Windows 11 en stor funktionsuppdatering, som bland annat möblerar om fullständigt i Aktivitetsfältet. Framöver kommer det dels att påminna om det du känner igen från Windows 10 och dels få helt nya funktioner.

När Windows 11 lanserades för snart två år sedan fick det nya operativsystemet kritik för bland annat det nya Aktivitetsfältet, som hade blivit mer begränsat jämfört med föregångaren i Windows 10.

Det gick till exempel inte att dra filer och genvägar direkt till Aktivitetsfältet och inte heller att placera fältet längst upp eller i sidan av skärmen.

I Windows 7 och 10 kunde man dessutom visa enskilda ikoner för de programfönster man hade öppna. I Windows 11 är de alltid grupperade, så att du till exempel bara ser en ikon för webbläsaren Chrome, även om du har fyra Chrome-fönster öppna.

> Läs även: Så får du en hemsida att öppnas automatiskt i Windows

Microsoft gör en stor pudel

Windows 11-användare har visserligen klagat på bristerna ända sedan lanseringen, men hittills har det varit för döva öron. Nu verkar det dock som om Microsoft ger med sig.

I en helt ny version av Windows 11, som har landat hos de frivilliga testarna i testprogrammet Windows Insider, är flera banbrytande funktioner på väg (tillbaka) till Aktivitetsfältet.

Windows Insider-programmet kan alla vara med i och här kan du läsa om hur du kommer igång om du själv vill prova nyheterna före alla andra.

Sätt etiketter på ikonerna

Redan i slutet av förra året återinförde Microsoft möjligheten att dra ner filer till Aktivitetsfältet. Det var en funktion som har saknats sedan Windows 11 lanserades.

I nya Windows 11 Build 23440, som Windows Insider-testarna precis har fått i sina datorer, har det dessutom tillkommit en möjlighet att avgruppera ikoner, så att till exempel tre Chrome-fönster också visas med tre ikoner i Aktivitetsfältet.

Samtidigt har företaget återinfört möjligheten att sätta etiketter på ikonerna, så att du inte behöver gissa eller dra musen över en ikon för att se vilket program det handlar om.

> Läs även: Dessa nya funktioner för Windows 11 fick du i den senaste uppdateringen

Nu kan du återigen avgruppera ikoner i Aktivitetsfältet och sätta etiketter på de enskilda programmen, så att du lättare kan se vilka program du har öppna.
Etiketter:

Nu kan du återigen avgruppera ikoner i Aktivitetsfältet och sätta etiketter på de enskilda programmen, så att du lättare kan se vilka program du har öppna.

© Windowslatest

Helt nya funktioner på väg till Aktivitetsfältet

Förutom att Microsoft kommer att återinföra funktioner som tidigare har fungerat bra men ändå tagits bort av företaget, kommer det också helt nya möjligheter.

Återigen är det samma Build 23440 som avslöjar den nya designen av det oumbärliga Aktivitetsfältet.

Förutom möjligheten att sätta etiketter på ikoner och avgruppera dem, blir det nämligen också möjligt att göra Aktivitetsfältets stil enklare genom att ta bort annars fästa element i Meddelandeområdet längst till höger. 

Då blir det till att börja med möjligt att stänga av klockan, så att hela Meddelandeområdet tar mindre plats - perfekt om skärmen inte är så stor eller om du sitter med en surfplatta.

> Läs även: Så får du sekundvisning på klockan i Windows 11

För första gången blir det nu snart möjligt att ta bort störande detaljer som klockan längst till höger i Aktivitetsfältet.
Inga fler störande detaljer:

För första gången blir det nu snart möjligt att ta bort störande detaljer som klockan längst till höger i Aktivitetsfältet i Windows 11.

© Windowslatest

Din dator uppdateras i höst

De nya möjligheterna kommer till alla datorer med Windows 11 under hösten 2023 - förmodligen i oktober. 

Det sker i samband med den stora funktionsuppdateringen Windows 11 23H2, som skickas ut löpande till alla världens Windows 11-maskiner. 

Med den här uppdateringen får datorn även andra spännande funktioner, bland annat ändras den gamla klassiska Utforskaren radikalt och du får en helt ny gallerivy över dina foton från olika platser på datorn.

Vi följer naturligtvis detta noga och kommer att uppdatera dig här på hemsidan när vi upptäcker nya funktioner i den kommande uppdateringen.

> Läs även: Nu får du mer reklam i Windows

Kanske är du intresserad av...