Diskhanteringen blir enklare i Windows 10

Windows 10 får en ny diskhanterare

Efter nästa stora uppdatering av Windows 10 kommer den inbyggda diskhanteraren att vara helt omgjord.

Ända sedan Windows 8 lanserades 2012 har Microsoft arbetat med att uppdatera de klassiska verktygen i Kontrollpanelen och flytta in dem bland de nya inställningarna.

Nu visar den senaste förhandsversionen av operativsystemet, version 20197, att ännu ett välkänt verktyg är på väg att förnyas.

> I samma uppdatering kan du även se fram emot en ny Start-meny, som vi har skrivit om här.

Nödvändigt verktyg blir mer användarvänligt

I den nya versionen av Windows 10, som har skickats ut till frivilliga testare i Windows Insider-programmet, kommer det en helt ny Diskhantering i menyn Inställningar. 

Den gamla funktionen för Diskhantering har åtskilliga år på nacken, och dess funktioner och möjligheter kan inte matcha de professionella program som du kan hitta i Fördelszonen.

Om du däremot bara behöver konfigurera en ny hårddisk eller skapa en extra partition, finns det ingen anledning att installera ett stort proffsprogram.

Den stora nackdelen med den befintliga diskhanteraren är att den kan framstå som fruktansvärt invecklad att använda.

(artikeln fortsätter under bilden)

Diskåndtering i Windows 10
Det gamla verktyget Diskhantering

Det är så här vi känner igen Diskhantering som än så länge finns bland Windows administrationsverktyg.

Hitta den nya Diskhantering i Inställningar

Microsoft har inte tagit bort den gamla diskhanteraren i nya versionen av Windows, utan har lagt till ett bra alternativ i menyn Inställningar.

I stället för den ganska trassliga Diskhantering, som finns bland Windows administrationsverktyg, är den nya versionen mindre förvirrande men innehåller fortfarande de vanligaste funktionerna.

(artikeln fortsätter under bilden)

Diskhantering i Windows 10
Den nya diskhanteraren

Det nya verktyget för diskhantering, som kommer i oktober, finns bland de vanliga inställningarna som du kan hitta i Start-menyn.

Nästa stora uppdatering står för dörren

Nästa stora uppdatering av Windows 10 är tänkt att dyka upp på världens datorer i slutet av oktober. Med den uppdateringar får du både den nya diskhanteraren och andra nya funktioner.

> Om du vill testa de nya funktionerna i Windows 10 innan de blir allmänt tillgängliga, då ska du vara med i Microsofts gratis testprogram, Windows Insider. Det kan du läsa mycket mer om i den här guiden från PC-tidningen (kräver inloggning)


Kanske är du intresserad av...