KB4512941 update error slow pc Windows Microsoft

Din Windows 10-dator kan bli långsam om du installerar en uppdatering från Microsoft.

Uppdatering kan göra Windows 10 långsammare

En ny uppdatering för Windows 10 orsakar problem för miljontals användare. Uppdateringen medför enkelt uttryckt att datorn blir långsammare än före uppdateringen. Läs hur du undviker problemet.

5 september 2019 av Steffen Nielsen

Nu har Microsoft än en gång problem med en uppdatering. 

De två senaste halvårsuppdateringarna har orsakat problem för en del användare, men den här gången är det en mindre och till synes oskyldig uppdatering som orsakar rynkade pannor i Microsofts högkvarter.

Den här gången är det uppdateringen KB4512941 som är syndaren, och om den dyker upp i listan över tillgängliga uppdateringar för Windows bör du tänka dig för innan du väljer att hämta och installera den.

Uppdateringens egentliga funktion är att täppa till mindre säkerhetshål i operativsystemet, men miljontals användare har drabbats av problemet att uppdateringen lägger beslag på upp till 40 procent av datorns processorkapacitet, vilket får datorn att arbeta långsammare.

Felet är hittat men ignoreras

Uppdateringen KB4512941 har sin egen sida hos Microsoft där man kan läsa att företaget inte känner till några problem med uppdateringen.

Detta påstående har väckt en hel del kritik eftersom många Windows Insider-användare (förhandstestare) uppmärksammade Microsoft om problemet redan innan uppdateringen släpptes till allmänheten. 

Efter att uppdateringen släpptes har många människor beskrivit sina problem i olika forum på internet.

Så undviker du KB4512941 

Vi rekommenderar att du väntar med att installera KB4512941 tills dess att Microsoft har hittat en lösning på problemet.

I den här artikeln kan du läsa hur du pausar en uppdatering i Windows 10.

Kanske är du intresserad av...