Stora förändringar av Windows 10 under 2021

Nästa år kommer Windows 10 att förändras rejält.

Stora förändringar av Windows 10

Utforskaren, Aktivitetsfältet och Start-menyn kommer att förändras radikalt under 2021. Microsoft vill att Windows 10 ska likna Windows 10X som är anpassat för enheter med dubbla skärmar.

5 november 2020 av Steffen Nielsen

Sun Valley är ett stort projekt inom Microsoft som handlar om bygga om Windows 10.

Det är det välkända internetmediet Windows Central som skriver om Microsofts framtidsplaner. Enligt källor på Microsoft kommer Windows 10 att förändras rejält nästa år.

Sedan Windows 10 lanserades för fem år sedan har det mest handlat om smärre förändringar och förbättringar av operativsystemet.

Till stora delar ser Windows 10 fortfarande ut som när det kom. Men nästa år måste vi förbereda oss på ett helt nytt Windows 10.

Annorlunda Utforskare

Ett av kärnverktygen i Windows 10 är Utforskaren, som blev den nya filhanteraren när Windows 95 släpptes.

Utforskaren har bara genomgått minimala förändringar under de senaste åren. Även andra centrala delar i Windows som Aktivitetsfältet, Start-menyn och Åtgärdscenter kommer att förändras.

På det stora hela går projektet ut på att få Windows 10 att likna den kommande operativsystemet 10X, som är anpassat efter nya typer av enheter med vikbara skärmar och 2 i 1-enheter.

Windows 10X har funktioner för att anpassa användargränssnittet baserat på om en eller två skärmar används i enhet.

Om ett år

Enligt Windows Central kommer de här förändringarna att introduceras med Windowsuppdateringen Cobalt, som är tänkt att lanseras under slutet av nästa år.

Microsoft har ännu inte kommenterat de här nyheterna offentligt.

Medan vi väntar på mer information om de kommande förändringarna av Windows 10 kan du läsa med om den senaste uppdateringen av Windows 10 till version 20H2.

Kanske är du intresserad av...