Så får du en hemsida som bakgrund i Windows
Bakgrund:

Med en hemsida som bakgrund i Windows missar du aldrig nyheter eller andra spännande ämnen som du brukar följa. Här kan du se hur aktivitetsfältet ligger längst ned på skärmen, medan CNN:s hemsida fungerar som skrivbordsbakgrund.

Så får du en hemsida som bakgrund i Windows

Nu kan du få en hemsida som bakgrund på skrivbordet i Windows. Det är bra om du till exempel har en hemsida som du brukar besöka dagligen. På så sätt missar du aldrig något nytt.

Om det vore upp till Microsoft skulle det enbart vara möjligt att använda en vanlig, statisk bild som bakgrund på skrivbordet i Windows.

Lyckligtvis finns det andra som tänker annorlunda.

Just nu hittar du det fantastiska programmet Lively Wallpaper i Fördelszonen. Med det får du helt nya och spännande möjligheter att bestämma vad som ska visas som bakgrund på ditt skrivbord

Använd en hemsida som bakgrund

Med hjälp av programmet kan du skriva in adressen till valfri hemsida som du vill använda som bakgrund. 

Webbplatsen visas sedan i programmets översikt, där du enkelt kan välja den – eller någon annan av en rad rörliga bakgrunder.

När du har aktiverat en hemsida i programmet visas den på hela skrivbordet istället för den statiska bild som brukar visas.

Använd hemsidan direkt på skrivbordet

Webbplatsen har fungerande knappar och länkar, och du kan nu navigera på den utan att öppna webbläsaren. 

De vanliga Windows-funktionerna, exempelvis att högerklicka på skrivbordet för att komma åt operativsystemets inställningar, fungerar naturligtvis fortfarande.

Det här är extra smart för webbsidor som du använder för att löpande hålla dig uppdaterad om nya ämnen, eller nyhetssidor där du alltid vill se senaste nytt när du sitter vid datorn.

> Läs också hur du skapar ett eget tema i Windows 10 med bakgrund, färger, ljud med mera

Så använder du Lively Wallpaper

Först måste du hämta programmet Lively Wallpaper i Fördelszonen. När det är installerat ska du göra som vi visar nedan.

Programmet Lively Wallpaper
STEG 1:

Hämta programmet i Fördelszonen och starta det. Klicka på plustecknet till vänster och skriv in adressen till den hemsida du vill ha som bakgrund i Windows. Klicka på högerpilen.

Programmet Lively Wallpaper
STEG 2:

Programmet hämtar all nödvändig information från hemsidan. Vänta en stund och klicka sedan på OK-knappen. 

Programmet Lively Wallpaper
STEG 3:

Bakgrunden visas i översikten. Högerklicka på den och välj Set as Wallpaper. Stäng programfönstret genom att klicka på krysset längst upp till höger. 

Programmet Lively Wallpaper
STEG 4:

Nu har du din valda hemsida som bakgrund i Windows. Du kan fortfarande högerklicka på skrivbordet och få tillgång till Windows inställningar, och hemsidan är navigerbar och uppdateras löpande.

Läs mycket mer om Lively Wallpaper

Med programmet kan du också använda videofiler som bakgrunder på skrivbordet och dessutom medföljer dynamiska bakgrunder där grafiken följer muspekarens rörelser.

Det kan du läsa mycket mer om i PC-tidningen 14/2021, som finns på butikshyllorna nu.

> Läs artikeln och hämta programmet i Fördelszonen

Vi har också skapat en rörlig PC-tidningen-bakgrund till din dator.Den kan du hämta här.

Kanske är du intresserad av...