Så får du de nyaste Windows 10-uppdateringarna

Vill du vara bland de första som testar de absolut nyaste Windows-funktionerna, då har du möjligheten testa de nya utvecklingsversionerna av operativsystemet.

Två gånger varje år, på våren och på hösten, släpper Microsoft stora uppdateringar för Windows 10.

Uppdateringarna brukar erbjuda spännande nya funktioner, senast var det bland annat en ny Aktivitetsvy i form av en tidslinje, nya privatlivsinställningar och nya möjligheter att dela filer mellan olika datorer på ett lokalt nätverk.

Läs om de senaste funktionerna i Windows 10, som kom med April 2018 Update.

Om du vill vara en av de första som får uppleva vad kommande Windows-uppdateringar har att erbjuda, då kan du registrera dig för Windows Insider Program och få tillgång till versioner av operativsystemet som fortfarande är under utveckling.

KOM I HÅG att det handlar om testversioner av operativsystemet som fortfarande är under utveckling. Därför kan uppdateringarna innehålla buggar, vara instabila, samt sakna vissa funktioner. Vi rekommenderar därför att du bara installerar dessa testversioner på en extradator och inte din vanliga arbetsdator.

> Läs mer om Windows 10 här

Så får du de nyaste Windows 10-uppdateringarna

  • Öppna Inställningar i Windows 10.
  • Klicka på Uppdateringar och säkerhet följt av Windows Insider Program
  • Starta registreringen för insiderprogrammet genom att klicka på Kom igång och logga in med ditt Microsoft-konto.
  • Nu kan du välja om du bara vill testa kommande små uppdateringar, eller om du vill prova krafterna med Nästa version av Windows
  • Välj Snabbt för att ligga i den absoluta framkanten av testandet, men tänk på att det kan handla om ganska instabila och otestade funktioner.

När du har gjort dina val behöver du låta Windows genomföra de nödvändiga uppdateringarna, sedan är det bara att börja använda de nya funktionerna.

Om du inte vill testa de nya funktionerna på egen hand, räcker det att läsa PC-tidningen får att få löpande information om kommande funktioner och uppdateringar. Det kan till exempel handla om ifall din dator är redo för den senaste uppdateringen eller hur du kan installera uppdateringen innan Microsoft gör det automatiskt.

Få koll på Windows 10-uppdateringarna med PC-tidningen

I PC-tidningen nummer 10/2018 kan du läsa om tre nya kraftfulla verktyg i Windows 10. Den senaste stora uppdateringen gör det till exempel enklare att hitta dokument än tidigare, hur du kan dela filer med andra datorer på nätverket och mycket mer. Vi hjälper dig att få ut så mycket som möjligt av de nya funktionerna.

3 nya kraftfulla verktyg i Windows 10

Köp tidningen hon din lokala handlare eller teckna en prenumeration nu och läs artikeln direkt med vår Wype-app.

> Just nu kan du få ett nummer av PC-tidningen samt tillgång till fler än 300 program och mycket annat digital innehåll för bara 29 kronor. Se erbjudandet här.

Kanske är du intresserad av...