Paint 3D i Windows 10

Med det nya programmet Paint 3D i Windows 10 är det lätt att skapa 3d-objekt.

Rita i 3d med nya Paint 3D i Windows 10

Nu kan vem som helst rita i tre dimensioner. Med Microsofts nya program Paint 3D går det att skapa egna 3d-objekt och dela dem med andra.

15 juni 2017 av Christian Slot

Ritprogrammet Paint har varit en del av Windows i årtionden utan att förändras särskilt mycket. I och med den senaste uppdateringen av Windows 10 finns det nu en ny och lite annorlunda version av det gamla ritprogrammet i form av Paint 3D. 

Rita 3d-objekt

Det kan låta svårt men precis som med gamla Paint, som fortfarande finns kvar, har Microsoft försökt gör det så enkelt som möjligt.

Paint 3D är som gjort för datorer med pekskärmar där det går att rita med en pekpenna, men det fungerar förstås i en vanlig pc.

Läs även: Allt om den nya uppdatering av Microsoft Windows 10

Dela och hämta andras 3d-objekt

Det finns tio verktyg i programmet, till exempel vattenfärg, krita och tusch och det går att skriva både 2d- och 3d-texter på teckningarna.

Den som vill kan dessutom ladda upp och dela 3d-skapelseran med andra via tjänsten Remix3d . Här går det även att hämta 3d-teckningar från andra och bearbeta dem.

I PC-tidningen 13/2017 kan du läsa mycket mer om Paint 3D och lära dig grunderna.

Om du tecknar en prenumeration nu kan du läsa artikeln direkt i din smartmobil eller pekdator med appen Wype. Med appen kan du även läsa de senaste tio numren av tidningen.

Kanske är du intresserad av...