Windows Sandbox

Windows Sandbox fungerar som ett isolerat Windows i Windows, där det går att köra vilka program som helst utan att de kan sprida virus till riktiga Windows.

© PC-tidningen

Ny funktion i Windows: Kör osäkra program i Sandbox

En ny funktion i nästa uppdatering av Windows 10 gör det helt säkert att köra program utan att de har en chans att smitta resten av datorn med virus eller annan skadlig kod.

Inom några veckor är det dags för en ny stor uppdatering av Windows 10. Som vanligt innehåller den nya versionen av Microsofts operativsystem flera nya funktioner.

En av de största nyheterna gör det möjligt att installera och köra program i en helt isolerad miljö där de inte har en chans att påverka Windows i stort.

Den nya funktionen Sandbox fungerar som ett separat Windows inuti Windows. Det fina med Sandbox är att inget som händer därinne kan påverka datorn i övrigt. Sandbox är ett virtuellt Windows där suspekta program kan testas utan att resten av datorn utsätts för eventuella faror.

> Läs mer om Windows 10 och alla tidigare uppdateringar

Så funkar Windows Sandbox

Windows Sandbox fungerar precis som Windows. När du är klar med dina experiment är det bara att avsluta programmet för att allt som är installerat där ska försvinna.

Nästa gång Sandbox startas är det tomt, som om ingenting har hänt. Det är som att starta ett nyinstallerat Windows 10 varje gång.

Till en början kommer Sandbox bara vara tillgänglig för användare av Windows Pro eller Windows Enterprise.

> Mer att läsa: Windows 10 är gratis igen! Se om du också kan uppgradera kostnadsfritt till Windows 10.

Kanske är du intresserad av...