Ny funktion i urklipp i Windows 10

Klipp och klistra i Windows 10

Ny funktion i urklipp

När en text kopieras i Windows 10 följer alltid textens formatering med. Nu tycks det som om Microsoft tänker göra någonting åt det.

Klipp och klistra är en av de mest använda och värdefulla funktionerna i en dator.

Under många år har urklipp bara innehållit det senaste som kopierats eller klippts ut, det tidigare utklippet raderades helt enkelt.

Men 2018 förnyades funktionen så att allt som kopierades sedan datorn startades sparades och kunde klistras in igen oberoende av hur mycket som kopierats sedan dess. Funktionen nås via Windowstangenten+V, istället för med Ctrl+V som fortfarande klistrar in det som senast kopierades.

En sak har dock inte förändrats och det är att text som kopieras klistras in med samma formatering som originalet, det vill säga att teckenstorlek, stil, färg och så vidare alltid följer med.

Klistra in utan formateringarna

Nu tycks det som Microsoft håller på att lösa det problemet.

I en kommande uppdatering av Windows 10 har det lagts till en ny funktion för att klistra in text utan några formateringar.

Den nya funktionen dyker upp om Windowstangenten+V används och gör det alltså möjligt att välja om texten ska klistras in som ren text eller komplett med samma utseende som originalet.

Urklipp i Windows 10 uppdateras
Urklipp

Snart går det att klistra in text utan formateringar.


Den nya funktionen lär inte vara en del av vårens stora uppdatering, men den kanske kommer till hösten.

> Mer att läsa: Städa bland urklippen

Kanske är du intresserad av...