Uppdatering av Microsoft Windows 10
Microsoft

Vårens stora uppdatering av Windows 10 försenas i vissa datorer.

© tanuha2001 / Shutterstock.com

Microsoft väntar med nya Windows 10-uppdateringen

Det är inte alla datorer som klarar den nya funktionsuppdateringen av Windows 10. Därför kan du i Windows Update mötas av ett meddelande om din dator inte är redo för Windows 10, version 2004.

Nu är den nya stora uppdateringen av Windows 10 här. Eller är den?

Uppdateringen har visserligen lanserats, men risken är stor att din dator inte är redo för den ännu.

Medan många Windowsanvändare världen över redan är i gång med de nya funktionerna, är det många pc-ägare som får veta att deras datorer inte är kompatibla med den nya uppdateringen och att den därför har stoppats i Windows Update.

Detta beror på att det i datorn finns drivrutiner, appar eller annat som inte är kompatibla med Windows 10, version 2004.

Många tillverkare av diverse komponenter och tillbehör har helt enkelt inte uppdaterat sina drivrutiner och för att undvika problem fördröjer därför Microsoft uppdateringen i de datorer som har drivrutiner som ännu inte kan uppdateras.

Läs mer om den nya uppdateringen till Windows 10

Vänta på Windows 10, 2004

I Windows Update ser du om din dator är kompatibel med Windows 10, 2004.

Om inte möts du av följande meddelande i Windows Update:

Windows Update
Windows Update

Om Windows Update visar ovanstående meddelande är det bara att vänta på att vissa drivrutiner i din dator ska uppdateras.

© PC-tidningen


Datorn fungerar som normalt även om du inte kan få den nya uppdateringen ännu. Windows Update sköter detta automatiskt, men du kan ju kolla status då och då.

För att öppna Windows Update gör du så här:

  • Klicka på Start-knappen och klicka på kugghjulet.
  • Klicka på Uppdatering och säkerhet.
  • Klicka eventuellt på knappen Sök efter uppdateringar.

När Windows Update registrerar att de felande drivrutinerna är uppdaterade, kommer uppdateringen till Windows 10, version 2004, att börja.

Läs mer om de fel som gör att uppdateringen inte kan installeras.

Tvinga inte Windows att uppdatera

Med hjälp av Uppdateringsassistenten går det att tvinga fram en uppdatering av Windows 10. I detta fall är det dock inte lämpligt att göra det eftersom datorns funktion kan påverkas.

Vi rekommenderar att du inte använder Uppdateringsassistenten för att uppdatera din dator om ovanstående meddelande visas i Windows Update.

Det enda du kan göra är att vänta. Det finns ingen information från Microsoft om när Windows 10, version 2004 är klar för alla Windows 10-kompatibla datorer.

> Mer att läsa: Microsoft lägger ner 32-bitarsversionen av Windows 10

Kanske är du intresserad av...